To nyindkøbte Terex gravemaskiner skal være med til at give anlægsgartnerfirmaet en bredere profil.

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S fra Risskov ved Aarhus er blandt andet kendt for at have sine egne firmafarver, som går igen på alle maskiner og udstyr - og sågar containere. Således også på de to nyindkøbte Terex gravemaskiner TC 22-2, som Maskinhuset A/S i Horsens har leveret i de kendte hvide og grønne farver.

Henrik Hoffmann, direktør, indehaver og anden generation i det familieejede firma, fortæller, at den ene maskine er købt hjem til det nye forretningsområde, kloakering, som nu skal bygges op. Den anden er købt hjem som led i en reel udvidelse af anlægsområdet, hvor firmaet har ansat to nye anlægsgartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi udvider løbende og har travlt. Vi går efter at vokse stille og roligt, så vi kan følge med på mandskabssiden. Vi kan jo ikke skabe vækst uden dygtige medarbejdere, og vi må bare erkende, at det er uhyre svært at finde kvalificeret arbejdskraft, siger han.

En grøn og en grå

Fundamentet blev skabt i 1975 af Henning Hoffmann og er baseret på to forretningsområder: En grøn og en grå. Den grønne er vedligeholdelse og består af alt lige fra græsklipning til rengøring af bede for bl.a. kommuner, skoler, boligforeninger, virksomheder og private. Den grå er anlægsopgaver og består af bl.a. brolægning, etablering af p-pladser, terrasser, belægningsopgaver samt større entrepriser.

Det tredje forretningsområde med kloakering er kommet med i pakken, for at firmaet bedre kan byde ind på projekter som totalentreprenør. Til opgaven er ansat en autoriseret kloakmester.

Henning Hoffmann er fortsat aktiv i virksomheden, men overlod ledelsen til sønnen Henrik i 2000. Henrik Hoffmann er samtidig formand for organisationen Danske Anlægsgartnere. Hovedkontoret ligger i Risskov, mens maskiner og udstyr er samlet i Trige nord for Aarhus.

- Fælles for vores afdelinger er, at de er afhængige af maskiner. Vi arbejder med den filosofi, at maskinerne holder bedst og længst, hvis den enkelte medarbejder har sin egen maskine, forklarer Henrik Hoffmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

H. Hoffmann beskæftiger godt 50 medarbejdere, hvoraf en stor del har over 20 års anciennitet. Firmaet har også en murer og en tømrer ansat, så opgaverne kan blive færdiggjort til tiden uafhængig af ekstern assistance.

Omsætningen tog et pænt spring op for et par år siden, da firmaet overtog nogle af det konkursramte LK-Gruppens aktiviteter i Aarhus-området.

Maskinjournal på vej

For fem år siden købte H. Hoffmann en Terex gummihjulslæsser af Maskinhuset, og året efter yderligere en. Dem har firmaet været yderst tilfreds med.

- Nu stod vi for at skulle investere i et par minigravere, og efter at have lavet lidt research blandt vores kolleger i branchen faldt valget på Terex, som er et stærkt mærke målt på egenskaber og ikke mindst gensalgsværdi. Derudover yder Maskinhuset en rigtig god service, siger Henrik Hoffmann.

Som noget nyt vil firmaet begynde at oprette journaler for de enkelte maskiner for at få mere styr på, hvor mange timer de har kørt, service og tidspunkt for udskiftning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konkurrencen er hård i branchen, så det handler om at optimere på alle de områder, vi kan, pointerer Henrik Hoffmann.