Sprøjtespecialisten Brdr. Toft A/S og forhandleren af specialmaskiner Lindholm Maskiner A/S har indgået et nyt samarbejde, der omfatter Amenity-sprøjter.

Brdr. Toft A/S med base i Sabro lige vest for Århus har med en ny samarbejdsaftale sikret sig større udbredelse inden for den grønne sektor. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Siden 1996 har Brdr. Toft A/S importeret sprøjteteknologi fra italienske Bargam, der er en af Europas større producenter af sprøjteteknologi. Gennem årene har det primært været landbrugssprøjter, firmaet har leveret - faktisk er det blevet til næsten 1000 sprøjter på de cirka 20 år. Enkelte sprøjter til den grønne sektor er det dog også blevet til, og de seneste år er interessen øget markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har rødder i landbruget og vores netværk i den grønne sektor er begrænset, siger salgs- og marketingchef Finn Søndergaard fra Brdr. Toft og fortsætter:

- For at styrke vores position i den grønne sektor har vi derfor søgt efter en samarbejdspartner med det fornødne kendskab til sektoren og med en professionel tilgangsvinkel.

- Det har vi fundet med Lindholm Maskiner og vi glæder os til sammen at vækste omkring sprøjteteknologi, siger Finn Søndergaard.

Stigende efterspørgsel

Lindholm Maskiner A/S med base i Vissenbjerg på Fyn drives af brødrene Per og Lasse Lindholm, der har mange års erfaring i at levere maskiner til golf- og fodboldbaner, kommuner mv.

- Vi har haft en positiv og stabil vækst med flere nye agenturer, således at vi nu dækker bredt omkring græspleje på mange niveauer, siger Per Lindholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet stigende efterspørgsel efter sprøjteteknik ,og vi har ønsket en leverandør med et bredt og komplet produktprogram af en kvalitet, som kan matche vores øvrige maskiner, og det har vi fundet med Bargam, fortsætter han.

- Sprøjteteknologi er så specialiseret, at vi har fundet det hensigtsmæssigt at engagere os med et virkelig specialist-firma, fremfor selv at opbygge ekspertise, tilføjer Lasse Lindholm.

- Da Brdr. Toft har sprøjteteknik som hovedbeskæftigelse og desuden er store i landbrugssektoren, har de en erfaring og et varelager af reservedele, som ingen andre i branchen kan matche, og det ser vi som en stor fordel, at vi kan drage nytte af, lyder det fra Lasse Lindholm.

Bredt produktprogram

Bargam har et meget bredt program i Amenity-sprøjter, og er ifølge Brdr. Toft i flere europæiske lande markedsledende - blandt andet i England, hvor Bargam har den markant største markedsandel.

Bargams Amenity sprøjter er opbygget af europæiske standard-komponenter, som går igen i hele fabrikantens produktprogram. Det skal sikre komponenter af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, og ikke mindst sikrer det en høj grad af forsyningssikkerhed for reservedele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyses, at alle Bargams Amenity-sprøjter blandt andet er med dyserør i rustfrit stål og kraftige oliefyldte membranpumper, der giver stor holdbarhed både til plantebeskyttelse og udbringning af flydende gødning og evt. tømidler.

Sprøjterne kan specificeres efter den enkelte brugers behov med for eksempel skummarkør, kørselsafhængig computer, GPS-udstyr mv.

Alle sprøjter specificeres naturligvis, så de overholder gældende regler - blandt andet omkring vaskepladsbekendtgørelsen.

Brdr. Toft tilbyder desuden bomme, computere og komponenter til eftermontering på eksisterende sprøjter af andre fabrikater, og de står gerne for montering og servicering af sprøjterne. Virksomheden er i øvrigt også certificeret til at syne sprøjter.