Roskilde Kommune har i forvejen 10 John Deere traktorer, og køber nu endnu én til græs, sne og flishugning.

Der er altid nogle bestemte parametre, der skal opfyldes, når en ny maskine skal indkøbes. For Roskilde Kommune var det for eksempel en væsentlig faktor, hvor meget en traktoren må bære på forakslen. Kommunen har nemlig en stram sikkerhedspolitik, og desuden er politiet begyndt at interessere sig for det, når de møder traktorer med fronthængte redskaber.

- Den nye John Deere 5090G kan uden problemer køre lovligt med de redskaber, vi benytter til græsklipning og snerydning, men det er ingen selvfølge for alle traktormærker, siger Hans Chr. Christiansen, montør på Roskilde Kommunes værksted, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye traktor erstatter et andet mærke, men vi har cirka 10 John Deere i størrelser fra knap 100 hk, og de har bare kørt godt og uden problemer. De er virkelig billige i driftsomkostninger, fortællere han om John Deere traktorerne, som i øvrigt er leveret af Havdrup Maskinforretning.

40 timer om ugen

Han fortæller desuden, at bredde og højde på traktoren også har spillet en vigtig rolle, fordi den skal køre meget på stier.

- Og så det med bæreevnen på forakslen. Cheferne i kommunen går rigtig meget op i sikkerhed - specielt efter at vi havde en ulykke med en traktor, der blev ramt af en bil under arbejdet, siger Hans Chr. Christiansen og fortsætter:

- Selvfølgelig er komfort i kabinen også en vigtig faktor. I græssæsonen kører traktoren med klipper i 40 timer om ugen. De nyeste traktorer hos os kører minimum 800 timer om året, så det er mange arbejdstimer, der bliver lagt i kabinen. Vi har fået monteret et andet sæde end standard netop af hensyn til førerkomforten.

"Skal bare køre"

Roskilde Kommune er også meget afhængig af service fra leverandørerne. De har tre mand på værkstedet til at servicere 140 mand i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Havdrup Maskinforretning leverer en rigtig god opfølgning, og de kommer, når vi kalder uanset hvornår. Vore maskiner skal bare køre, så det er rigtig vigtigt for os, siger Hans Chr. Christiansen.

Den nye John Deere 5090G skal om vinteren primært anvendes på cykel- og gangstier til snerydning og glatførebekæmpelse. Om sommeren arbejder den med græsklipning og ind i mellem kører den med en flishugger.

John Deere 5090G yder op til 75 kW/100 hk. Den kan skræddersys eksempelvis med fire forskellige transmissioner og med mekanisk eller elektro-hydrauliske olieudtag og PTO.