Det internationale tidsskrift European Seed har udvalgt og kåret de 20 mest innovative plantesorter fra 2020 i den europæiske frøindustri.

Med i et stærkt felt af finalister valgte juryen at pege på græssorten Fabian fra DLF, der har sat nye standarder for plænegræs med stor stresstolerance og hårdførhed.

Top 20 listen spænder vidt med en vifte af eksotiske og innovative sorter, som eksempelvis hveden med de sorte kerner, skalotteløget med skimmelresistensen, artiskokken med det store hoved, den lilla-farvede broccoli og den ekstrasøde og næringsrige tomatsort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad er det så at 4turf græssorten FABIAN fra DLF har at byde ind med?

Faktisk en hel del. Noget af det mest iøjnefaldende er den store stresstolerance, som denne hårdføre sort leverer, sammenlignet med standardsorter. Det giver sig blandt andet til udtryk ved en markant bedre vinteroverlevelse og en bedre vinterfarve end normalt. Fabian er finbladet og skudtæt og har en fantastisk evnet til at modstå sygdomme og tørke. Netop tørketolerance er en vigtig faktor hos groundsmen, der står for banemanagement, da de tørketolerante sorter kræver mindre vanding, hvilket igen medvirker til en mindre risiko for svampeangreb i plænen. Mindre vanding er desuden den bedste måde til at begrænse udbredelsen af enårig rapgræs på.

- Vi er både glade og stolte over, at vores planteforædlere har leveret en vinder i det stærke felt, som European Seed har sammensat, siger Søren Halbye, der er medlem af koncerndirektionen i DLF og står i spidsen for DLFs europæiske aktiviteter.

DLFs planteforædlere har de seneste år leveret en række nye klimatolerante og hårdføre sorter, der er bedre egnede til at modstå de klimaændringer, som fremtiden bringer.

De nye plænerajgræsser, som Fabian repræsenterer, er blevet meget populære i plæneblandinger hos rullegræsproducenter og anvendes i brands til både professionelle sportsplæner og til private plæner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan du læse mere om Top 20 listen og 4turf græsset.