SaMoTer i Italien skulle være holdt kort tid efter coronapandemiens indtog i Europa, men efter flere udskydelser har arrangørerne aflyst messen.

Maskinmessen SaMoTer i Verona skulle være holdt for 31. gang sidste år i slutningen af marts. Men corona havde dele af Italien i knæ, og messen blev derfor udskudt til midten af maj. Det var - set i bagklogskabens lys - alt for optimistisk, og messen blev derfor udskudt til oktober.

Det var heller ikke muligt, så man drømte i stedet for om menneskesummen blandet med maskinbrummen og forårssol til marts i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men coronapandemien ser ud til for alvor også at ødelægge store dele af messeåret 2021. SaMoTer-arrangørerne har nu meldt ud, at vi må vente til 2023 til den 31. udgave. Dermed er to af de store entreprenørmesser for 2021 aflyst, da Intermat i Paris også for nyligt lagde årets udgave i graven.

I efteråret 2021 vil arrangørerne, Veronafiere, lave et mindre event, så producenter fortsat kan fremvise deres nyheder til det italienske marked, fortæller Giovanni Mantovani, administrerende direktør for Veronafiere. Hvad setuppet bliver, melder historien ikke noget om endnu.

Seneste SaMoTer i 2017 havde 84.000 gæster fra 86 forskellige lande. De kunne se nærmere på 780 udstillere fra 25 forskellige lande.