Det offentlige bør hjælpe branchen ved at fremrykke investeringer i klimavenlige løsninger, lyder opfordringen fra direktør Bjarne Sørensen.

Corona-krisen kradser ikke kun i restaurations- og rejsebranchen. Også hos virksomheden A. Flensborg A/S i Herning kan man i den grad mærke konsekvenserne af den nedlukning, som pågår i Danmark som følge af krisen.

Netop derfor kommer direktør Bjarne Sørensen også med en opfordring til stat, regioner og kommuner. Nemlig at der åbnes for investeringerne. Det vil være med til at formindske krisen i erhvervslivet og dermed i det danske samfund, og samtidig kan det være godt for klimaet, lyder meldingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Offentlige kunder udgør en stor del af aktiviteten i vores afdeling for el-arbejdsvogne, men siden mandag 16. marts, hvor de fleste offentlige ansatte blev sendt hjem, har der været helt stille. Det siger sig selv, at det holder ikke i længden, lyder det fra direktøren.

Hold på folkene

Der burde ellers have været travlt i produktionen og salgsafdelingen hos A. Flensborg. For der har hidtil været stor efterspørgsel på el-arbejdskøretøjer, som kan sikre, at man lever op til klimamålsætninger med mere.

Statslig, kommunal og regional støtte til branchen vil derfor også resultere i mere end bare en enkelt appelsin i turbanen.

- Nye investeringer fra det offentlige vil både kunne holde flere i beskæftigelse, men det er også til gavn for klimaet. Det en win-win-situation, der vil komme os til gode, når vi når på den anden side af corona-krisen, hvor klimadagsordenen igen kommer på bordet, siger Bjarne Sørensen.

A Flensborg producerer og forhandler eldrevne arbejdskøretøjer til parkområdet, kirkegårde, boligselskaber, hospitaler, industri med videre. Det sker under mærkerne AF Truck og Alkè.