En af Jyllands største anlægsgartnervirksomheder arbejder på at kunne flere bæredygtige løsninger til kunderne.

Bæredygtig drift og klimavenlige løsninger. De to ting står øverst på dagsordenen for Buus Anlægsgartner A/S.

Her satser man på at øge andelen af opgaver inden for pleje og vedligehold af grønne områder i den kommende strategiperiode. Og til det formål har man ansat Søren Damkjær i facility-afdelingen som afdelings- og udviklingschef. Facility-afdelingen beskæftiger sig med vedligehold af grønne områder, viceværtopgaver og vintertjeneste for virksomheder, boligforeninger, ejendomsadministratorer og offentlige ejendomme i primært Øst- Midt- og Nordjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg håber at kunne være med til at udvikle Buus i retning af endnu flere bæredygtige tiltag, og at jeg med min erfaring og min passion for lederskab kan tilføre afdelingen endnu mere dynamik og på den måde også øge vores synlighed i Aarhus og Aalborg, fortæller den 57-årige Søren Damkjær.

Hapset fra HedeDanmark

Søren Damkjær er uddannet anlægsgartnertekniker og kommer fra en stilling som regionschef hos HedeDanmark, hvor han har haft ansvar for deres outdoor facility-afdeling i mere end 10 år. Kristian Buus, der er direktør og partner i Buus, ser ansættelsen af Søren Damkjær som en naturlig konsekvens af en fokuseret udviklings- og bæredygtighedsstrategi hos virksomheden. Buus, der i højsæsonen beskæftiger cirka 150 mand har ud over facility-opgaver specialiseret sig i brolægning, kloakering, etablering af grønne tageog facader, samt plantning og pleje ved større byrums-, erhvervs- og boligprojekter.

- Vi oplever i stigende grad efterspørgsel fra virksomheder og boligforeninger på bud af driftsoptimeringer, klimatilpasningsløsninger, højere grad af biodiversitet og omlægning til bæredygtig drift, hvor der er fokus på pesticidfri ukrudtsbekæmpelse og i det hele taget på alternativ pleje og vedligehold af grønne arealer. Det betyder, at vi har brug for endnu mere specialviden, og her er en person med Søren Damkjærs kompetencer og erfaring det helt perfekte valg for os, fortæller Kristian Buus.