På messen Have og Landskab skal der diskuteres grøn fremtid i byerne, mener interesseorganisationen.

Seks metoder, der kan bidrage til mere og bedre bynatur, samt et oplæg til dialog om samme.

Det er kort fortalt budskabet i det udspil til grøn norm for bynatur, som Green Cities præsenterer i forbindelse med Have & Landskab udstillingen i Slagelse 28.-30. august. Oplægget er blandt andet er baseret på viden indsamlet fra 29 danske kommuner, fortæller Henning Roed, formand Danske Planteskoler og projektejer i Green Cities for a Sustainable Europe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i Green Cities kan præsentere et så gennemarbejdet og realistisk oplæg til en grøn norm for bynatur. Vi står overfor kritiske udfordringer med klimaforandringer, stress og tab af biodiversitet, og vi ved, at grønnere byer kan løse mange af disse udfordringer. En grøn norm vil give kommunerne de fornødne redskaber til at prioritere arbejdet, siger han.

Inviterer til dialog

Blandt de seks elementer Green Cities foreslår, der kan indgå i en grøn norm, er brug af biofaktor, der er en metode, der kan udregne, hvor grønt et område er.

Værdisætning af natur fremhæves i målet om at kunne vise, at værdien af bynatur er stor - også målt i kroner og øre. En tredje mulighed er at stille minimumskrav i byerne til antal grønne kvadratmeter per indbygger.

- Vi får med dette oplæg et rigtig godt afsæt til at indgå i en dialog med politikere, embedsmænd og de grønne fagprofessionelle, siger Henning Roed og understreger, at forslaget netop skal ses som et oplæg til dialog.

- Vi bringer ikke en facitliste, men peger på nogle metoder og værktøjer, der kan bidrage til mere og bedre bynatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning Roed ser frem til at præsentere oplægget til en grøn norm for de besøgende i Danske Planteskolers stand ved Have & Landskab udstillingen (H&L) i Slagelse.