AF Truck lancerer en ny generation af el-truck på årets Have & Landskab i Slagelse. Med ny motorteknologi er driftstiden øget med 25 procent. Nu kan der arbejdes grønt en hel arbejdsdag.

AF Truck er specialister i el-drevne trucks til det grønne område, herunder til vej og park, boligselskaber, anlægsgartnere og kirkegårde. Den nye generation af el-trucks, AC48 Park, er forbedret på en række væsentlige punkter sammenlignet med forrige generation.

Ny motorteknologi øger driftstiden med op til 25 procent sammenlignet med den tidligere model. Den stærke konstruktion sikrer lang levetid, og førerkomforten er forbedret med et nyt ergonomisk design og ekstra affjedring. Den er udviklet til udendørs transport og gerne med læs på. Den leveres i en række opbygninger, der skræddersys til formålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftstid til en hel arbejdsdag

Den nye AF el-truck er opdateret med en den nyeste motorteknologi på markedet, i form af en 4 kW elmotor af PMAC-typen, hvilket samtidig har givet flere kræfter. Denne type har en meget høj virkningsgrad - i AF Truck-versionen op til 98 procent - og derudover kræver den meget lidt vedligeholdelse. Sammen med planetgearet, der også har en høj virkningsgrad, er det med til at give trucken en lang driftstid og kræfter til krævende opgaver.

Batterimonteringen er seneste generation af 48 volt lithium-ion batterier, som er energieffektive, vedligeholdelsesfrie og har en væsentlig længere levetid end traditionelle batterier. Selv sjatladninger tåler batteritypen.

- I praksis har den nye generation el-truck en driftstid, der overstiger en normal arbejdsdag. Det er med til at sikre en effektiv dag for medarbejderne, og da den er el-drevet, er det med til at sikre de grønne klimamål, siger Bjarne Sørensen, administrerende direktør i AF Truck, A. Flensborg A/S.

AF Truck har gennem en årrække udelukkende satset på el-drevne trucks, der sikrer miljøvenlig og støjfri drift, og med den seneste generation er der ifølge virksomheden endnu færre argumenter for at vælge benzin- og dieseldrevne vogne.

Bedre ergonomi og affjedring

AC48 el-trucken har fået et nyt og moderne design sammen med en ergonomisk overhaling. Ergoterapeuter har været med til at udvikle det nye kørehåndtag, som sikrer en korrekt arbejdsstilling. Og skulle man sværge til det gamle design, kan det stadig fås. El-trucken er vibrationsdæmpet og den nye oliedæmpede affjedring i for og bag øger komforten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En venderadius på 1,5 meter og det trehjulede design betyder, at el-trucken kan komme rundt i selv meget snævre områder. El-trucks anvendes blandt andet til arbejde i den grønne sektor, hvor de bruges til transport af materialer, redskaber og så videre. De kan opbygges i en række forskellige varianter - lige fra åbent lad til specialopbygning med indbyggede værktøjsskabe.