Der var både rekord i det samlede antal besøgende og for en enkelt dag.

På Roskilde Dyrskues 50-års jubilæum var der for arrangørerne nok at juble af i form af kongeligt besøg fra Kronprinsesse Mary samt et engelsk visit fra de dansende gravemaskiner i Dancing Diggers, der besøgte messen for første gang i ti år.

På maskinsiden var der samtidig 200 udstillere, og de kan glæde sig over, at fremmødet på dyrskuet aldrig har været større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt havde 113.017 valgt at bruge mindst en af de tre åbne dage på dyrskuet. Lørdag var der alene 46.545 besøgende, hvilket er rekord for en enkelt dag. Der var 33.339 besøgende om fredagen, mens der var 33.133 besøgende om søndagen.

- Vi er meget stolte og samtidig meget overvældede over antallet af besøgende ved årets dyrskue. Vi har haft tre fantastiske dage, som er forløbet uden de store forhindringer. Dog blev der både ved parkeringen og adgangskontrollen meldt om et usædvanligt stort pres på alle indgange lørdag, og når vi nu ser besøgstallet, har man allerede der en stor del af forklaringen, siger sekretariatschef Charlotte Frimer Pedersen.

På maskinsiden var det i forvejen velkendt, at det var den største maskinudstilling i 27 år. I alt var over 55.500 kvadratmeter lagt af til udstillere, mens der også var oprettet en venteliste til de udstillere, der i første omgang ikke nåede at booke en plads.