Wolf-Gartens populære "22" beskærersaks har fået nye afløsere

Det er ganske givet svært at lave nogen revolutioner i forhold til videreudviklingen af en beskærersaks, men ikke desto mindre har Wolf-Garten valgt at kassere deres eksisterende og populære model "22", og erstatte den af flere nye differentierede serier.

- Den gamle model "22" er lagt væk. Den er 10-12 år gammel, så det var tid til et eftersyn, forklarer Brian Berg, produktansvarlig hos Wolf-Garten i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I praksis skal brugere af "22" nu til at finde deres nye favorit blandt de nye serier 2500 og 4000. De er netop kommet på markedet og går deres første pyntegrøntsæson i møde.

- Forskellen på det gamle og det nye er, at nu kommer alle serierne med knivene drejet i en 30 graders vinkel. På den gamle model var man nødt til at bøje i håndleddet for at komme ordentligt til grenen, og det gav en ikke-optimal arbejdsstilling. Med skæret vinklet skal man ikke knække så meget, og man har grundlæggende et meget mere naturligt greb om saksen under arbejdet, siger han.

Billigere modeller

Begge de to nye serier udspringer af topmodellen 5000-serien, der har haft et par sæsoner i branchen. 5000-serien er helstøbt aluminium og er i en meget kraftig kvalitet.

2500 og 4000 er bygget knap så solidt som 5000, men er dog ganske hårdføre, lover Wolf-Garten. Begge nye serier er forsynet med gummibelægning på grebet, og de kan endvidere arbejde med grene op til 22 millimeter i diameter.

Men hvorfor skabe to nye mindre serier, når man i forvejen har en serie med kraftigere formåen på markedet?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at mange af vores kunder gerne vil købe billigere modeller end 5000-serien, og så skifte dem ud oftere. Overordnet er der en efterspørgsel på alle serier, og vi hører positive toner fra kunderne, siger Brian Berg.