Lyt til artiklen:

Lappearbejdet er godt i gang

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Skiftet mellem frostvejr og tøvejr sammen med store mængder regn giver udfordringer med huller i asfalten.

Huller i asfalten er svære at komme uden om denne vinter. Samtidig arbejder asfaltfirmaerne på højtryk, og det giver udfordringer med arbejdskraft.

Det fortæller funktionsleder for vejdrift i Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lappede huller er ikke rare at køre over, men det er trods alt bedre end et hul. Der er masser af huller i vejene over hele Danmark, og det kan mærkes, fordi der er kamp om at få folk til at lave arbejdet.

- Der er ikke uanede mængder af entreprenører, og de kan køre i døgndrift, men deres medarbejdere er jo forståeligt nok også nødt til at holde fri på et tidspunkt. Derfor er der ikke flere ressourcer til at sætte ind lige nu, siger funktionsleder i Odense Kommune, Heine Risom, i pressemeddelelsen.

Umuligt at forudse

Lappearbejdet er godt i gang på vejene, men nye huller dukker op konstant på grund af vejret. Funktionslederen fortæller, at lapninger på vejen er en midlertidig løsning.

Det er skiftet fra tøvejr og frost sammen med store mængder regn, som gør denne vinter ekstra hård ved asfalten rundt om i landet.

De store vandmængder resulterer mange steder i en våd vejkasse, og vejen bliver slået i stykker, når der er svage punkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vinteren er hård ved asfalten i hele landet - også her i Odense. Der er kommet store mængder vand. Når det skifter mellem frost- og tøvejr, så trænger vandet ned i asfalten, og det er umuligt at forudse, hvor huller opstår.

- Derfor lapper vi hullerne, så hurtigt, som vi kan, men vi må også erkende, at der konstant opstår nye, og det bliver nok først bedre, når vi kommer så langt hen på året, at vi har en konstant temperatur med plusgrader og bedre vejr, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell (K), i pressemeddelelsen.

Så snart Odense Kommune hører om et hul i asfalten, bliver der givet besked til en entreprenør, der så hurtigt som muligt tager ud og reparerer hullet, oplyser kommunen.