Lyt til artiklen:

Reesink Turfcare: Forventningerne til 2024 er overordnet positive

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Grøn Teknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2023 - og frem mod 2024. I dag skriver CEO Carsten Brandt, Reesink Turfcare Danmark.

2023 har båret præg af nogle af de samme leveranceudfordringer, som vi også oplevede i 2022. Forsinkelser i producentleddet har ramt vores kunder hårdt, og det er vi naturligvis ikke stolte af. Op til - og for enkelte produkters vedkommende også mere end - 2-års leveringstider, er ikke noget vi har været vant til i vores virksomhed, men det var den virkelighed, vi landede i efter Covid-19. Vores kunder har heldigvis udvist stor forståelse og tålmodighed, hvilket vi naturligvis er taknemmelige for.

Når det så er sagt, så har 2023 for Reesink Turfcare DK A/S på mange måder været et ganske acceptabelt år på trods af de negative påvirkninger fra stigende inflation. Vi har helt generelt begrænset vores omkostningsniveau, hvor det har været muligt, og vi har f.eks. ladet et par firmabiler køre lidt længere end ellers planlagt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2023 var også året, hvor vi for alvor trådte ind i den elektrificerede tidsalder. Efter flere år med støt stigende interesse fra vores markeder, kan vi nu glæde os over, at vores producenter også er klar med en række fuldelektriske produkter. Vi kan kun se, at trenden mod implementering af elektrisk drevne maskiner og udstyr, i vores markeder og samfundet generelt, fortsætter i stigende takt fremadrettet. Vi glæder os derfor også over, at vi allerede nu er leveringsdygtige i fuldelektriske maskiner og udstyr i kategorier som håndholdt udstyr og værktøj, gangmodeller til alle applikationer fra villahaven til superligastadions, køretøjer i alle afskygninger, greens-klippere, frontmonterede rotorklippere, Zero-turn's og nu er vi endelig også klar med vores "egen" fuldelektriske redskabsbærer RECO eTrac. Den fuldelektriske redskabsbærer er produceret i Belgien af vores koncernsøsterselskab Motrac og der kører nu ca. 40 enheder i flere af de større hollandske byer, hvor krav til underleverandører af diverse services i byerne udelukkende foreskriver anvendelse af fuldelektriske maskiner og udstyr. RECO eTrac har bla. onboard leder med CCS stik og kan derfor lades ved de samme ladestandere rundt i landet, som anvendes af el-biler. Trenden mod elektrificeringen er i gang i vores samfund og fordelene opvejer klart ulemperne over hele værdikæden.

Jeg kan nu snart se tilbage på et 2023, der overordnet set blev et godkendt og tilfredsstillende år, hvor flere bekymringer og uvisheder ved indgangen af året heldigvis viste ikke holdte stik.

Forventningerne til 2024 er overordnet positive, om end dele af det marked vi opererer i er udfordret på indtjeningen. Vi vil også i 2024 opleve længere leveringstider end ønskeligt på nogle produkter, men i mindre omfang end i de foregående to år. Fuldelektriske maskiner og udstyr vil få et stigende fokus i markederne, og det er op til os, at levere løsninger, der modsvarer kundernes forventninger. Vi har allerede nu nogle ret fine fuldelektriske maskiner på vores demo lager og flere modeller kommer til i løbet af 2024. Vi er en specialiseret og videnstung organisation, og jeg er sikker på, at vi kan opfylde mange af de behov og krav, vores kunder har til os i 2024 og årene frem.

Godt nytår!