Lyt til artiklen:

Eventyrlig have vinder Dansk Landskabspris 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:36

H.C. Andersens Have af MASU Planning er vinder af Dansk Landskabspris 2023. Prisen er på 50.000 kroner og uddeles af Danske Arkitektvirksomheder, Park- og Naturforvalterne og Danske Landskabsarkitekter.

MASU Planning vinder Dansk Landskabspris 2023 for H.C. Andersens Have, der ligger i hjertet af Odense. MASU Planning modtog Dansk Landskabspris ved et prisarrangement d. 23. november i Vartov-bygningen i København, hvor H.C. Andersens Have blev præsenteret sammen med de tre øvrige finalister; Bispebjergs Helende Haver af Erik Brandt Dam arkitekter og Charlotte Skibsted Landskab, Karens Minde Aksen af Schønherr og The Social Spine af SLA.

Odenses nye åndehul

I år er det 11. gang, at Dansk Landskabspris uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Juryen, der består af en repræsentant for hver af de tre organisationer samt to uvildige medlemmer, fremhæver, at de rekordmange indstillinger til årets pris er de stærkeste i Dansk Landskabspris historie. Derfor har det været svært at vælge mellem de fire eksemplariske og værdiskabende finalister, hvoraf H.C. Andersens Have blev kåret som vinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
MASU Planning vinder Dansk Landskabspris for H.C. Andersens Have. Foto: Astrid Maria Busse Rasmussen. Pressefoto.

Steen Himmer, landskabsarkitekt MPN i Gladsaxe Kommune og repræsentant for Park- og Naturforvalterne, er talsperson for juryen og fortæller om baggrunden for H.C. Andersens Have som vinder af Dansk Landskabspris 2023.

- H.C. Andersens Have af MASU Planning er et sanseligt åndehul i byen, der med sin legende karakter virker dragende på både børn og voksne. Hvert haverum rummer en særlig stemning, hvor havens planter er nøje udvalgt med henblik på at skabe en rigdom af sanseindtryk, der sikrer et foranderligt udtryk gennem årstiderne. Haven understøtter på fineste vis oplevelsen af H.C. Andersens Hus, men fungerer også som et selvstændigt landskabsprojekt. Det er også positivt, at der er arbejdet med tiltag i forhold til vandopsamling og biodiversitet, fortæller Steen Himmer.

H.C. Andersens Have indgår i et levende samspil med H.C. Andersens Hus, der er udviklet af Kengo Kuma & Associates i samarbejde med Cornelius+Vöge Atelier for arkitektur, CW Arkitekter, lysdesigner Jesper Kongshaug, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, samt med OK Nygaard som anlægsgartner. Odense Kommune er bygherre på projektet.