Lyt til artiklen:

Skolen i skoven nær byen er et godt match

00:00
Hastighed: ???x
03:55

Uddannelsens beliggenhed giver de 150 studerende mange muligheder - både på og uden for skolen.

Skovskolens studerende har stor glæde af skolens placering tæt på byen Auning.

Det skriver Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med sine cirka 3000 indbyggere er Auning kommunens andenstørste by og har gennem de seneste år oplevet en positiv udvikling inden for både kultur- og foreningsliv, erhverv og tilflytning og butiksliv, lyder det.

- Det er faktisk sjældent, jeg har behov for at tage ind til de større byer som Aarhus og Randers, der jo ligger tæt på.

- Auning har de muligheder i forhold til indkøb og aktiviteter, som jeg har brug for i hverdagen - altså butikker, idrætscenter, svømmehal, sundhedshus med mere.

rich-media-2
Karoline Agerskov læser til skov- og landskabsingeniør. Foto: Norddjurs Kommune.

Sådan lyder det fra Karoline Agerskov, som oprindeligt kommer fra Vendsyssel. Hun studerer til skov- og landskabsingeniør på andet år og bor til dagligt på kollegiet i tilknytning til Skovskolen.

- Jeg er enormt glad for at studere på Skovskolen, som på mange måder kan noget helt særligt ved at ligge midt i Løvenholm Skoven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fantastisk at have ét stort undervisningslokale lige udenfor, hvor vi kan prøve og se teori i praktik. Studiemiljøet er samtidig nært og hyggeligt, og vi er privilegerede ved at have vildmarksmad, sheltre, bålpladser, træningsfaciliteter og fodboldbane til rådighed, når vi ikke studerer, fortæller Karoline Agerskov.

De studerende på Skovskolen er i de senere år blevet mere og mere en del af lokalmiljøet omkring Auning, og skolens beliggenhed giver de 150 studerende mange muligheder under deres studietid - såvel som på og uden for skolen.

Samspil med lokalmiljøet

Vigtige aktører i lokalområdet er blandt andet Gammel Estrup Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum.

Museerne er omdrejningspunkt for mange besøgende til området hvert år, ligesom et stort antal ansatte og frivillige arbejder der.

Karoline Agerskov er en af de studerende fra Skovskolen, der har fået studiejob på Det Grønne Museum. Det ligger både fagligt og fysisk tæt op af hendes uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det Grønne Museum giver indblik i jagt, skovbrug, landbrug og madkultur gennem tiden. Jeg valgte at søge jobbet som studentermedhjælper, fordi flere af museets emner er relevante og spændende i forhold til min uddannelse.

- Men også fordi det er en oplagt måde at få erfaring med at formidle til andre målgrupper, end hvad jeg beskæftiger mig med på min uddannelse, siger Karoline Agerskov.

Se den hæsblæsende finale om titlen som skovens hurtigste

Se også:

Se den hæsblæsende finale om titlen som skovens hurtigste

Formidlingschef på Det Grønne Museum, Maria Berg Brise, ser mange af de samme fordele.

- Vi er enormt glade for at have en videregående uddannelse som Skovskolen tæt på, ligesom vi omvendt også er glade for, at de studerende har udbytte af at have studiejob hos os. De tilfører en høj faglighed, og vi kan bidrage med at give dem kulturhistorisk viden.

- Derudover skal man heller ikke undervurdere den særlige dimension, det giver, at de unges syn på verden sammen med deres faglighed er med til at fremtidssikre Det Grønne Museum, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskellige uddannelser

Skovskolen Djursland har siden 1948 uddannet faglært personale til de danske skove.

Sammen med deres søsterafdeling, Nødebo i Nordsjælland, udbyder de som de eneste i landet professionsbacheloruddannelsen til Skov- og landskabsingeniør. Uddannelsen tager fire år.

Line og Marie ser ikke kun skoven for bare træer

Se også:

Line og Marie ser ikke kun skoven for bare træer

Skolen udbyder også uddannelserne urban landskabsingeniør, vildtforvalter, natur- og kulturformidler og skov- og naturtekniker.

Friluftsvejlederuddannelsen, naturvejlederuddannelsen, parkdiplomuddannelsen og en fuld pakke AMU-kurser inden for skov- og naturforvaltningsområdet er også en del af skolen.