Lyt til artiklen:

Line og Marie ser ikke kun skoven for bare træer

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Skov- og naturteknikerfaget har mange grene, og det vil eleverne Line Kristensen og Marie Johansson gerne vise.

Der var ikke meget betænkningstid, da to elever fra Skovskolen Djursland svarede på, hvorfor de har valgt at læse til skov- og naturtekniker.

- Der er mange ting, jeg godt kan lide at lave. Jeg elsker at være udenfor, og jeg kan rigtig godt lide at fælde træer. Men jeg kan også godt lide at passe på sjældne arter og fordybe mig i planterne og deres cyklus i systemet, siger Line Kristensen til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er også selv rimelig nørdet og elsker at værne om naturen, og de arter vi har. Det er også mit udgangspunkt med den her uddannelse, siger Marie Johansson.

Felixia arbejder for træerne

Se også:

Felixia arbejder for træerne

Begge elever var at finde på standen for skov- og naturteknikerfaget til DM i Skills

Et fag, der har givet Line Kristensen og Marie Johansson en vigtig erfaring.

Naturen, mennesket og begge dele

Noget af det første til at fange blikket i Hal A's højre side var et flere meter højt og grønt stofskilt, hvor på der med hvide bogstaver stod: SKOV- OG NATURTEKNIKER.

Efter skiltet stod et bord af træ med en skærm på væggen, og bag ved i den modsatte side var en del af gulvet dækket af flis, træstammer og arbejdsudstyr - lige fra økser, grensakse og motorsave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men faget er meget mere end at fælde og plante træer, og det er vigtigt for begge elever at vise.

rich-media-4
DM i Skills 2023 blev afholdt fra 2. til 4. februar i Messe C i Fredericia. Foto: Tina Moesgaard.

- Jeg synes, det er vigtigt, at det ikke kun er produktion. Vi laver også rigtig meget natur og faciliteter i skoven, hvor det handler om naturen og mennesket og dem sammen, fortæller Line Kristensen, iført grå hue, og uddyber:

- Når folk for eksempel sidder i en shelter, kigger ud og siger: "Ej, hvor er det fedt", så tænker de måske ikke på: "Gad vide om det er en skov- og naturtekniker, der har været skyld i, at det ser så fedt ud".

Marie Johansson nikker. Det er især formidlingen af deres forskellige arbejder i og omkring skoven, der er en vigtig del af faget for hende, fortæller hun.

Den rette hylde

Noget andet, der er mindst lige så vigtigt for de to elever, er den erfaring, de begge har gjort sig ved at vælge netop skov- og naturteknikeruddannelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg føler også, at jeg har fundet min plads. Det er noget, jeg virkelig, virkelig brænder for, siger Marie Johansson.

- Jeg hviler i mit fag, og det afspejler sig også i min hverdag. Jeg kan ikke gå udenfor uden at tænke: Hold op, hvor er det en flot birk, eller hvor er det bare et fedt dyr, siger Line Kristensen.

- Der skal være flere groundsmen og greenkeepere

Se også:

- Der skal være flere groundsmen og greenkeepere

- Det føles ikke som om, jeg arbejder. For mig er der aldrig nogle dårlige opgaver, der er aldrig dårligt vejr. Det er bare et smil på læben og sige: Hvor er jeg bare heldig over at have det her arbejde, siger hun.

DM i Skills blev i år afholdt 2. til 4. februar, hvor der var mere end 50.000 besøgende.

Her dystede omtrent 300 unge fra erhvervsuddannelserne om at blive landets bedste inden for deres fag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden konkurrence-fag stillede en række fag fra erhvervs-uddannelserne også op som demonstrationsfag, hvor elever og lærlinge viste faget frem for messecenterets gæster.

DM i Skills 2023 er i gang

Se også:

DM i Skills 2023 er i gang

rich-media-9
Uddannelsen tager 3 år og 11 måneder eller 4 år og 5 måneder. Foto: Tina Moesgaard.