sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

3 klimavenlige måder at køle ned på om sommeren

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Vi danskere har det med at bruge cirka 9 af årets måneder på at se frem til sommer og de resterende 3 på at bekæmpe varmen. Det er måske en overdrivelse. Men vi er nok dybest set ikke helt vant til den varme, der kan følge med den danske sommer

Derfor er der altså heller ingen skam i nogle gange at ønske sig til lidt køligere egne, så snart varmen rammer landet. Men du behøver altså ikke at tage det første fly til nordpolen. Du kan også bare følge disse 3 klimavenlige råd til at køle mere ned i sommerhalvåret.

1. Få en gulvventilator

Noget af det, der typisk sker, er, at vi bliver mødt af en omklamrende varme. Selv når temperaturen ikke er særligt høj, kan den høje luftfugtighed gør det ulideligt at være i. Men det er der råd for med en gulvventilator.

Med en gulvventilator kan du altid få frisk luft i ansigtet. Det er i øvrigt en meget mere energibesparende løsning end at bruge aircondition. Derfor er det også en mere klimavenlig løsning.

2. Tag kortere og koldere bade

Ja, du læste rigtigt. Selvom dit instinkt måske fortæller dig, at du burde gå i bad for at vaske dagens sved af dig, så er det måske slet ikke den bedste løsning.

Når du går i bad, så omgiver du dig også med damp. Det kan faktisk have den forkerte effekt. For det er ikke kun temperaturen, men også luftfugtigheden, der gør den danske sommer besværlig.

3. Spis lettere måltider

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor vi forbinder de store fede måltider med vinteren og de lette salater med sommeren?

Når du spiser lettere mad, bruger kroppen ikke helt så meget energi på fordøjelsen. Sådan vil du altså ikke overophede, mens du spiser. Og så vil tilberedningen heller ikke kræve masser af energi.