sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Fem gode råd til at spare penge på opvarmning

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Forbrug er en af de udgifter, der nemt kan svinge fra måned til måned. Især i de kolde måneder kan du opleve, at varmeforbruget stiger mere end håbet. Alt efter hvor stort et hus eller lejlighed du har, kan det være halvdyrt blot at få temperaturen op på et behageligt niveau

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du gerne vil spare lidt penge - uden at du behøver at gå rundt i jakke indenfor. Vi har her samlet fem gode råd til, hvordan du kan opvarme dit hjem på den mest økonomiske måde.

Få styr på dine radiatorer

En gammel myte siger, at du kan spare penge ved at have så få radiatorer tændt som muligt. Faktisk er det bedst, hvis du tænder alle dine radiatorer og stiller dem på samme temperatur. Det er bedre at have flere radiatorer, der arbejder på halv kraft end en, der arbejder for fuldt tryk.

Ønsker du en lavere temperatur i blandt andet soveværelset eller kælderen, så kan sagtens gøre det. Sæt radiatoren på en lavere temperatur og luk døren ind til værelset.

Tænd op for dit fyr

Hvis dit hus blandt andet har et oliefyr, er der her en god mulighed for at spare penge. Fyr har generelt en meget høj virkningsgrad. Det betyder helt konkret, at du kan forvente et stort varmeudbytte af fyrets forbrug af fyringsolie. Derfor kan det være smart at tænde op for dit fyr, når temperaturen begynder at dale.

Husk at lufte ud

Når du skal lufte ud, bør du slukke helt for varmen. Ellers vil dine apparater registrere kulden og begynde at varme ekstra op. Og det er spild af penge. Sluk derfor for varmen, inden du åbner for alle vinduerne. Efter maks ti minutter bør du være færdig med din udluftning, så vægge og lignende ikke bliver for svære at varme op igen.

Hold øje med gulvvarmen

Det kan være rart at slippe for at fryse om tæerne. Derfor er blandt andet gulvvarme blevet mere populært. Hvis din gulvvarme kører på el, kan det hurtigt være mere end dobbelt så dyr i opvarmning. Hvis du vil spare penge på dit forbrug, kan det dermed svare sig at skrue ned for gulvvarmen i visse rum.

Justér dit fjernvarmeanlæg

Hvis du bor i hus eller villa, kan der være penge at spare ved at justere temperaturen på dit fjernvarmeanlæg løbende. Når der er frostgrader om vinteren, bør temperaturen være relativ høj. I løbet af foråret kan du dog skrue gradvist ned for varmen - og endda endnu mere, når nattefrosten er helt væk.

Ved løbende at skrue gradvist op og ned for dit fjernvarmeanlæg i fyringssæsonen kan du hurtigt få sparet lidt ekstra på varmeregningen.