Lyt til artiklen:

'Grønne' elever og glade anlægsgartnere

00:00
Hastighed: ???x
02:54

OKNygaard holder hvert år projektet 'Grønne Dage'. Formålet er at få eleverne ud i udendørs undervisningsmiljøer og inddrage dem i moderniseringen af deres skoles udearealer.

Hvert år skal 5. og 6. klasser fra to skoler i Herlev Kommune ud og prøve kræfter med anlægsgartnerfaget. Det gøres i samarbejde med Danske Anlægsgartnere, OKNygaard og kommende anlægsgartnere- og struktører på Roskilde Tekniske Skoles grundforløb.

I en hel uge er skoleskemaet 'grønt', hvor både hele og halve dage bruges udendørs og oftest med fingrene begravet i jord.

- Vi har i tidligere projekter blandt andet forskønnet en gammel, asfalteret basketballbane. Herlev Kommunes landskabsarkitekt redesignede arealet, mens vi og eleverne stod for den praktiske udførsel. Her indebar opgaven blandt andet at skære riller i asfalten og tilplante med danske, hjemmehørende arter, fx hasselbuske og fyrtræer, fortæller Mette Bastue Jacobsen, der er driftsleder hos OKNygaard i Farum. På Herlev Byskole blev der plantet frugtbuske rundt om skolen, som eleverne fik ansvar og ejerskab over.

Inddragelse giver bedre projekter

I OKNygaard arbejder man med konceptet tidlig involvering og samarbejdsorienteret projektstyring. Ved at sikre gode relationer, dialog og en fælles forståelse mellem parter opnås der en bedre arbejdsproces fra start til slut.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er vores erfaring, at det er afgørende med samarbejde tidligt i forberedelsesforløbet for at få stablet et godt projekt på benene. Lærere og elever finder i fællesskab ud af, hvilket projekt, de gerne vil have fokus på, mens vores rolle er at vejlede og rådgive om, hvad der kan lade sig gøre i praksis, siger driftsleder Mette Bastue Jacobsen.

OKNygaard leverer materiale og afsætter 6-8 mand til at forberede, afholde og afslutte projektet. Hele forløbet tager cirka seks uger.

Indgangsvej til elevrekruttering

Som Danmarks største anlægsgartner er OKNygaard ikke kun med i samarbejdsprojektet 'Grønne Dage' for at engagere skoleelever i stauder, hjemmehørende arter eller vigtigheden af grønne udearealer.

rich-media-1
I uge 44 og 45 løber projekt 'Grønne Dage' igen af stablen i Herlev Kommune.

- Man bliver glad af at kunne synliggøre sin faglighed og give den videre til videbegærlige børn, men der er naturligvis også et mere strategisk aspekt i forhold til vores behov for rekruttering af nye elever. I OKNygaard har vi nemlig som mål, at mindst 10 procent af vores medarbejdere skal være under uddannelse. Vi har et godt samarbejde med Roskilde Tekniske Skole, som uddanner både anlægsgartnere og anlægsstruktører. Projektugen giver os mulighed for at møde dygtige førsteårselever, som vi kan tilbyde en elevplads i OKNygaard, udtaler Mette Bastue Jacobsen, driftsleder hos OKNygaard Farum.

Forberedelse

I uge 44 og 45 løber projekt 'Grønne Dage' igen af stablen i Herlev Kommune.

Denne gang er det eleverne fra Lindehøjskolen og Herlev Byskole afd. Eng, der skal give sig i kast med en række anlægsgartneropgaver.