sonsoreret-indhold

Bliver du chokeret, når forbrugsopgørelsen tikker ind, og dine udgifter for vand, varme og el langt overstiger dine forventninger? Har din ejendomsadministrator sendt dig en mail, hvori det fremgår, at aconto vand- og varmebidragene bliver hævet for at tilpasses dit forbrug?

Det samlede forbrugsregnskab indeholder både vand, varme og el, og regningerne har det med at dumpe ind på de værst tænkelige tidspunkter og smide din økonomi ud af balance. Og det skyldes i høj grad, at mange mennesker ikke er særligt bevidste om deres forbrug. Med disse 5 simple tips kan du komme forbrugsopgørelsen i forkøbet, spare en god sjat penge og hvem ved, måske endda få penge tilbage, når der skal afregnes!

Tag korte, lunkne bade

Ønsker man et nøjagtigt overblik over ens forbrugsregnskab, kan man altid få foretaget en professionel afregning af vand og varme. Men ellers er der mange steder at starte, hvis man ønsker at lette udgifterne.

Vi elsker alle de lange, varme nydelsesbade. Det er, som om brusenichen er det perfekte sted at stå og meditere. Men omvendt kender vi også alle til den skyldfølelse, der rammer en, når man efter 20 minutter endelig slukker for vandet. Lange, varme bade spiller en afgørende rolle i at få udgifterne for vand og varme til at stige.

Det kan være svært, men det er forsøget at værd at give sig i kast med lunkne bade. Når vandet ikke er helt varmt nok til at være decideret behageligt, forsvinder lysten til at stå længe under bruseren. Og din hud vil takke dig! Varme bade giver tør hud og kan faktisk for mange også være årsagen til uren hud!

Let kampen om stikdåserne

Fjernsyn, computere, smartphones, spillekonsoller, højtalere og ofte flere af hver konkurrerer om pladserne i hjemmets stikdåser og er konstant til opladning.

Moderne elektronik er heldigvis oftest designet til at være så strømbesparende som muligt, når det ikke anvendes, men man bør stadig være bevidst om, at al elektronik, der står tændt eller er i dvale eller til opladning, langsomt men konstant får tallet på den næste elregning til at stige.

Mind dig selv om, at din computer og smartphone ikke bør sidde til opladning hele tiden, når de har fuldt eller meget strøm, og husk at slukke fjernsynet, højtaleren og din Playstation, når du er færdig med at bruge dem. Mange bække små...

Optimer pladsen i din opvaskemaskine og foretag kun storvaske

Det er så dejligt nemt at smide det der store lasagnefad ned i opvaskeren eller de tre beskidte T-shirts i vaskemaskinen. Det skal der selvfølgelig også være plads til, men det er en tendens, man så vidt muligt bør bekæmpe, hvis man ønsker mindre forbrugsopgørelser.

Har du et enkelt eller et par beskidte stykker tøj, du gerne vil benytte, så foretag i stedet en håndvask. Men gør det ellers til en vane at vente med at vaske, til du kan fylde vaskemaskinen helt op med beskidt tøj.

Hvad angår opvaskemaskinen, så prøv at leg Tetris og optimer pladsen i den så godt som muligt. Et fad kan tage 10 tallerkeners pladser og gør, at maskinen skal køre, længe før den ellers ville være blevet fyldt op. Man bliver overrasket over, hvor meget beskidt service, der kan være i en godt pakket opvaskemaskine, og hvis man gør det til en vane at optimere dens plads, vil man opleve, at den skal køre langt sjældnere!

Skift glohede radiatorer ud med en striktrøje og et par uldsokker

Det er aldrig sjovt at fryse, så når det bliver efterår og vinter, fyrer vi danskere per rutine op for radiatorerne. Men ofte mere end vi behøver. Radiatorer behøver nemlig ikke at være brændende ved berøring, selvom det sner udenfor. Radiatorer på middelvarme går godt i spænd med et par uldsokker og den der kiksede, men hyggelige trøje, farmor har strikket til dig.

Tjek at dit toilet ikke løber

Der er intet som et løbende toilet, der kan skyde dine vandregninger i vejret! Det er så ærgerligt, når du finder ud af, at du nemt kunne have sparet tusindvis af kroner, hvis du bare havde tjekket dit toilet eller handlet på det lille, konstante vandløb, du længe har set rinde ned ad kummens ryg. Slår vandoverfladen i toilettet riller, er den helt gal. Dit toilet har en utæt pakning. Der er flere guides på nettet til, hvordan man selv skifter sådan en, så du slipper for en VVSer, der tager overpris for et simpelt og hurtigt indgreb.