Havdrup Maskinforretning er forhandler en dansk udviklet opkridtningsmaskine, som selv beregner baneudlægning og er styret ved hjælp af GPS.

Havdrup Maskinforretning har fået forhandlingen af en automatisk opkridtningsmaskine til boldbaner. Firmaet Traqnology står bag, og det er efterhånden velprøvet teknologi, som Claus Bjerre bygger på.

Teknologien udvikles sammen med danske og udenlandske kommuner og er en on going proces

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har gennem flere år arbejdet med førerløs og GPS-styret teknologi i landbrug og den grønne sektor.

- Jeg udvikler i samarbejde med en dansk partner en brugerflade til et GPS-system, som kan kører på forskellige køretøjer som for eksempel plæneklippere, små og store traktorer, Gator, UTV og lignende, siger Claus Bjerre.

Mere end opstregning

Brugerfladen bliver bygget til mennesker, som ikke nødvendigvis er computernørder! Derfor er slutbrugerens og sælgernes tilbagemeldinger en meget stor del af udviklingen af systemet. Det skal sikrer en nem og intuitiv brugerflade, som skal dække de fleste behov i den grønne sektor - ikke bare til opstregning.

- Jeg har tidligere arbejdet med en opkridtningsmaskine, som blandt andet er afprøvet gennem to år i Skanderborg Kommune. Det er blandt andet erfaringer her fra, der ligger til grund for den nye brugerflade, som kommer til at ligge på iPad, siger Claus Bjerre og fortsætter:

- Det er planen, at vi udbygger brugerfladen, så anlægget kan bruges til snerydning på stier, græsslåning, afsætning af for eksempel et bed og opstregning af messestande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Let styring

Traqnology har lavet et samarbejde med E-Markers i Danmark om at sælge anlægget. Sammen har de valgt Havdrup Maskinforretning som samarbejdspartner på Sjælland.

- Vi har valgt Havdrup Maskinforretning, fordi vi tror på, at de kan løfte montageopgaven og efterfølgende servicere vores produkter på en seriøs og professionel måde. Og fordi vi tror på et godt og seriøst samarbejde om markedsføringen, siger Claus Bjerre.

Anlægget monteres på et køretøj, der helst skal have servostyring eller i hvert fald styring, der går let.

- Så kører føreren maskinen til et startsted, og derfra kan maskinen selv lægge en fodboldbane ud. Den beregner dimensioner og vinkler og overtager selv styringen af maskinen. Det gælder, hvad enten det er en standard fodboldbane eller en nedscaleret bane, fortæller han.

Kendte teknologier

Der er indrettet en maskine, som Havdrup Maskinforretning anvender til demonstration. Det er en John Deere kompakttraktor med klipper og målflytter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at flere arbejdsfunktioner kan løses, når traktoren alligevel er på baneanlægget.

- Grundlæggende er det velkendt teknologi blandt andet fra landbruget, der anvendes. Vi sætter det blot sammen på en anden måde. Det er udelukkende danske programmører, der arbejder med opkridtningsanlægget, og vi har de næste versioner i tankerne. På sigt ender det op med en førerløs løsning, siger Claus Bjerre.

Salgschef hos Havdrup, Jens Michael Petersen, har store forventninger til det nye produkt.

- Vi har i forvejen god kontakt med mange kommuner, og de vil virkelig se mulighederne for at spare meget tid med opmåling og placering af baner på deres anlæg især ved sæsonstart. Samtidig er det et meget enkelt anlæg, der ikke er særligt sårbart, siger Jens Michael Petersen.

Claus Bjerre ser Danmark som et vigtigt, men også begrænset marked. Derfor ser han ud over grænserne, og blandt andet har han forbindelser i England, hvor han ser et stort potentiale.