Timan benytter Have & Landskab som et led i forundersøgelser til nye produkter. Hvis noget skurrer i ørerne, skal virksomheden reagere, siger direktøren.

Maskinfabrikken Timan håber at samle små guldkorn på Have & Landskab. Målgruppernes historier om sygedage og bøvl med hofteskader som følge af grønt vedligeholdelsesarbejde lå nemlig bag, da virksomheden første gang præsenterede sin kombinerede buskrydder og skrænteklipper RC 750. Kunderne havde ganske enkelt behov for en maskine, der kunne gøre arbejdet mere skånsomt.

På Have & Landskab 2017 kommer Timan med opfølgeren RC 751 ? en fjernstyret klipper til skud og buske, der kan arbejde på skråninger med hældninger på op til 50 grader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udstillingen er en vigtig del af vores forundersøgelse, fordi kunden står lige overfor os. Som producent skal du kunne udvikle dine produkter, og det er vigtigt at ramme rigtigt. Vi skal ud og høre om ideer til forbedringer. Vi skal høre, hvordan det går med de produkter, kunderne har købt. Hvis vi opdager, at der er noget, der rumler, så har vi mulighed for at reagere på det, siger Timans direktør, Birger Pedersen.

Det er femte gang, at Timan deltager på Have & Landskab. Indsatsen har hver gang været rentabel, så udstillingen er en gylden muligheden for at møde boligforeninger, kommuner og have- og landskabsentreprenører samlet på ét sted.

- Selve udstilingen varer tre dage, men der går i hvert fald en uge forinden med at gøre maskiner klar og stille op. Bagefter skal vi pakke ned, læsse og køre hjem. Så kommer opfølgningen, hvor vi skal have de forskellige leads fordelt til forhandlere og følge op på, at kunderne bliver kontaktet. Det koster mandetimer og penge, men resultatet er altid positivt, fortæller Birger Pedersen.

Udover den nye RC 751 kommer Timan blandt andet til Have & Landskab med RC 1000, hvor der kan skiftes redskaber.