Varmt vand til ukrudtsbekæmpelse, diesel traktorer med et minimalt udslip og el-køretøjer med stor rækkevidde er blandt det, Svenningsens udstiller på HL17.

Svenningsens salgsdirektør Benny Svenningsen fortæller, at man har flere nyheder klar til udstillingen i Slagelse.

Et af de dem er Kubota M5-serien, som indbefatter traktorer fra 90 til 115 hk. Her bliver der i stigende grad tænkt på miljøet med det såkaldte Selective catalytic reduction (SCR). Systemet kan, ved hjælp af Adblue-teknologien, reducere mængden af de farlige nitrøse gasser, også kaldet NOx, med helt op til 90 procent. Det gøres ved, at et aktivt stof tilføres udstødningssystemets katalysator, og derved omdannes størstedelen af de nitrøse gasser til ufarlige bestanddele som nitrogen, vand og CO².

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Også inden for ukrudtsbekæmpelse er der en stigende miljøbevidsthed, og vi vil på messen præsentere seks-syv forskellige Heatweed ukrudtsmaskiner. Fælles for dem alle er, at de opererer med 98 grader varmt vand, og når det sprøjtes på ukrudtsplanterne, visner ukrudtet. Heatweed maskinerne fås i et stort antal varianter, og kan blandt andet fås med to lanser, mundstykke og en særlig lang lanse til brug ved boligselskaber, fortæller Benny Svenningsen.

Selektiv ukrudtsbekæmpelse

Heatweed Sensor Series er topmodellen, og er speciel ved, at en ny teknologi sørger for, at maskinen selv udvælger ukrudtet og dermed også, hvor det næsten kogende vand skal lande, og hvor det ikke skal. Maskinen opererer nemlig med en sensor, som identificerer den klorofyl, som giver planterne deres grønne farve, og når den spores, affyres der en portion varmt vand.

Nyt i el-køretøjer

Firmaet Melex producerer en lang række elektriske køretøjer, som blandt er beregnet til brug i gågader, i boligselskaber, til affaldshåndtering og mange andre formål. Melex 300 serien har afløst 252 serien, og det har betydet, at der nu er en ny og kraftigere foraksel, og rigtige støddæmpere. Lastevnen på Melex el køretøjerne varierer fra 150 helt op til 1.250 kilogram, og batterierne har en kapacitet mellem 232 og 260 amperetimer, og det giver en rækkevidde på omkring 80 kilometer.

Ingen vej uden om Bobcat

Når det handler om entreprenørarbejde, gravning og læsning, er der ingen vej udenom Bobcat, og på messen vil det være muligt at se hele programmet i minigravere fra 1 til 8,5 tons. Det vil også være muligt at se nærmere på de såkaldte skid-steer Bobcats, hvoraf én er på hjul, og én er på bånd. Salgschef Kim Damgaard har lovet, at tilbyde gode kampagnepriser på messen.