Fredag d. 16. september fylder Danske Landskabsarkitekter 85 år, og det fejres med heldagskongres om havneudvikling og fest på Papirøen.

Det er nu 85 år siden - det vil sige i 1931, at en gruppe landskabsarkitekter dannede interesseforeningen "Dansk Havearkitektforening". Foreningen samlede en håndfuld medlemmer, som gennem faglige arrangementer debatterede og udviklede havekunsten, delte deres viden gennem tidsskriftet "Havekunsten" og samarbejde med andre foreninger.

I mellemtiden har interesseforeningen skiftet navn til "Danske Landskabsarkitekter", og foreningen har i nærheden af 800 danske landskabsarkitekter som medlemmer. De har blandt andet glæde af tidsskriftet Landskab, vidensdelingen gennem faglige arrangementer, en øget en kommunikationsindsats, uddeling af Dansk Landskabspris, deltagelse i konferencer og meget andet, som synliggør landskabsarkitekternes virke overfor interessenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldagskongres

For at fejre 85-års fødselsdagen afholder Danske Landskabsarkitekter fredag d. 16. september heldagskongres, hvor temaet er havneudvikling.

- Havneudvikling er en fælles udfordring for alle de alle nordiske lande. I disse år gennemgår København, Oslo, Stockholm, Reykjavik, Helsinki og mange andre mindre skandinaviske byer transformationsprocesser, hvor industrihavne bliver til urbane havne med boliger, kontorer og ikke mindst offentligt tilgængelige byrum. København har allerede fået mange nye havnerum, og dagen bliver en inspirationstur, der viser hvordan man i hovedstaden har gentænkt historien og viderefortolket havneområderne. Vi håber, dagen giver vores medlemmer, samarbejdspartnere og private såvel som offentlige bygherrer inspiration til, hvordan vi kan videreføre vores industrielle kulturarv på en tidssvarende, bæredygtig og fremtidssikret facon, forklarer Lillan S. Thomsen, sekretariatschef i Danske Landskabsarkitekter, i en pressemeddelelse.

Besøger havneområder

Susanne Renée Grunkin, formand for Danske Landskabsarkitekter og faglig leder af JJW Landskab, indleder dagen, hvorefter Camilla Van Deyrs kommer med Gehl Arkitekters syn på Københavns udviklingspotentialer og Lars A. Angartyr fortæller om Københavns Kommunes havnestrategi.

Derefter besøger deltagerne tre forskellige havneområder: Sydhavnen som eksempel på den rekreative havn, Indre By som eksempel på den historiske havn og Nordhavnen som eksempel på den industrielle havn. I løbet af dagen er der derudover oplæg fra Sanne Slot Hansen fra Schönherr Landskabsarkitekter, Rune Boserup fra Cobe Arkitekter samt Ulla Tofte, direktør fra M/S Museum for Søfart.

Det hele afsluttes med fest og middag på Papirøen, et af hovedstadens vibrerende og midlertidige havnerum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kongressen og programmet er primært arrangeret af bestyrelsesmedlemmerne Elzelina Van Melle og Philip Dahlerup samt Helle Hagelund fra Københavns Kommune.