Sandmoseskolen vægter traditionen tro fagligheden højt, og den udvikling, der sker i branchen, afspejles i årets temaer.

Mens dyrskuefeberen raser over det meste af landet - hvor der naturligvis også er indslag med interesse for den grønne branche - afholdes torsdag 11. juni det årlige Grøn Fagmesse på Sandmoseskolen ved Brovst i Nordjylland. Og her går man - uden at fornærme nogen - et spadestik dybere ned i det, der rører sig inden for den verden, anlægsgartnere, greenkeepere, groundsmen og gravere bevæger sig i.

- Vi har jo, præcis som vi plejer, en masse faglige indlæg, og så kan folk gå rundt og se på udstillingerne. Det er konceptet, vi har kørt med i efterhånden en del år, fortæller Annie Sønderby, virksomhedskonsulent fra AMU Nordjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljø og klimaforandringer

De indlæg, man kan opleve, spænder i udgangspunktet bredt, men de har dog det til fælles, at de afspejler den udvikling, der sker inden for den grønne branche.

- Noget af det, vi har fokus på i år, er miljørigtig drift. Derfor vil der blandt andet blive snakket om batteridrevne maskiner. Desuden vil der også være forskellige forhandlere, der vil fortælle om ukrudtsbekæmpelse uden brug af kemi, lyder det fra Annie Sønderby.

Klimaændringerne er også på programmet, da det giver nye udfordringer - og muligheder.

- Der bliver især sat fokus på LAR (lokal afledning af regnvand - red.), herunder grønne tage og regnvandsbede. Det bliver både gennem noget teori, og så bliver der opbygget et regnvandsbed i praksis. Det forventer vi os meget af, og det er jo yderst aktuelt, siger hun.

Følger med tiden

Det der med aktualiteten er især et vigtigt punkt. Som uddannelsessted for den grønne branche er det nemlig et kardinalpunkt for AMU Nordjylland, at undervisningen følger med tiden. På den måde uddannes elever og kursister til at kunne agere i den virkelighed, de kommer ud i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er jo en fagskole, der uddanner greenkeepere, groundsmen, gravere og anlægsgartnere. Derfor skal vi være med i de forandringer, der sker i faget, forklarer Annie Sønderby og tilføjer, at det netop afspejles i de faglige indlæg, man kan opleve på messen.

Det rette segment

- Der bliver naturligvis også produktnyheder fra en masse udstillere - og på udstillersiden havner vi nok på omkring 60, fortæller Annie Sønderby og tilføjer, at antallet af besøgende normalt ligger omkring 500-600.

- Og vi har ofte hørt fra udstillerne, at det ikke gør noget, der ikke kommer flere tusinde - bare det er de rigtige, der kommer. Og det må siges at være tilfældet, slår hun fast.

Hun fremhæver samtidigt, at der fra skolen også kommer mange, som er fra det helt rigtige segment - set med udstillernes øjne.

- I den uge starter vi blandt andet med et nyt EUD-hold for greenkeepere og groundsmen, som kommer fra hele landet, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er rammerne for en succesfuld messe ved at være på plads. Det eneste, der mangler, er godt vejr.