God driftsøkonomi, høj pålidelighed og nem vedligeholdelse kendetegner minigraveren, Kobelco SK 30 SR, som Rebild Kommune netop har investeret i.

Da Rebild Kommune for nylig skulle opruste med en tre tons minigraver faldt valget på en Kobelco SK 30 SR.

- Vi har kun hørt godt om Kobelco, og så var det den, som vores maskinfører Bent Jensen, gerne ville have, fordi maskinens motor og hydraulik har den bedste ydeevne i klassen, siger faggruppeleder Per Kragh, Rebild Kommune..

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstyret med en vandkølet 3TNV88-dieselmotor fra producenten YANMAR med 30 hestekræfter får Kobelco SK 30 SR det nødvendige kraftoverskud til hårdt og krævende arbejde.

Denne motor kombineret med et unikt hydrauliksystem bestående af tre pumper, giver minigraveren den stabilitet og rolighed, der sikrer præcis og jævn føring selv med tung belastning. Dette giver klare fordele i hverdagen, hvor Kobelco'en primært bruges til belægningsarbejde i kommunen.

- Til disse typer opgaver påmonteres en vakuumløfter, hvorfor det er essentielt, at armen er pålidelig, stærk og stabil, understreger Per Kragh og tilføjer, at Kobelco SK 30 SR indtil videre lever op til forventningerne.

Sikker og fleksibel

Med fokus på sikkerhed og fremkommelighed er Kobelco SK 30 SR udstyret med en kort bagende, der holder sig inden for bæltebredden.

Dette letter maskinfører Bent Jensens hverdag, idet han ikke behøver at tage hensyn til bagenden af maskinen, når han roterer. Han kan i stedet koncentrere sig om jobbet foran sig fra minigraverens rummelige kabine. I forlængelse heraf fremhæver Per Kragh, at den korte bagende gør det muligt at arbejde smalle steder, hvilket understreger minigraverens fleksibilitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afslutningsvist fremhæver Per Kragh minigraverens gode driftsøkonomi, der er lavere end deres tidligere minigraver og tilføjer, at maskinen er nem og hurtig at vedligeholde i det daglige. Dette skyldes især, at Kobelco SK 30 SR er udviklet med fokus på tilgængelighed på alle servicepunkter; eksempelvis er minigraverens ventiler, luftfilter og elektroniske komponenter nemme at tilgå.

Kobelco, der er produceret i Japan og spænder fra gravemaskiner fra ét til 50 ton, forhandles af Erenfred Pedersen A/S.