Bynatur, fællesskab og lokalt dyrkede afgrøder er nogle af tidens vigtigste emner. Bliv klogere på dem til årets Have & Landskab 25. til 27. august.

Den grønne fagudstillings udstillingsleder Dina Overgaard kan allerede nu præsentere flere udstillere med produkter og løsninger, som bringer land og natur ind til byerne end nogensinde før. Der er samtidig sagt ja til erhvervsskolen ZBC, Jernbjerggaards ønske om at bruge omkring 1000 kvadratmeter af udstillingsarealet til at give praktisk inspiration og tips omkring mini-landbrug - også i byerne. Det oplyser Have & Landskab i en pressemeddelelse.

- Med de positive briller har 2020 jo været naturens år. Det er i hvert fald i parkerne og de grønne områder, danskerne har søgt tilflugt under coronakrisen, og det har været tydeligt for enhver, at det nære og det grønne får en større og større betydning. Derfor er det et spændende sammenfald, at vi kan vise ZBCs erfaringer med "market gardening" på et stort areal, fortæller Dina Overgaard og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er uprøvet territorium for Have & Landskab, men også en relevant og spændende udvikling, som peger ind i fremtiden, af hvordan vores byer måske også kommer til at forme sig. Når det gælder mini-landbrug i byerne, er New York og Chicago perfekte forgangsbyer, og rigtig mange steder i verdens storbyer, eksperimenteres der med mange forskellige typer af grøntsagsdyrkning, grønne aktiviteter og fællesskaber. Desuden er det et perfekt match til vores store jordprojekt med Københavns Universitet og ikke mindst de mange udstillere med praktiske løsninger til at skabe mere grønt liv og fællesskab i byerne.

Udstillingslederen ser frem til, at HL21 bliver fuld af viden og produkter som gæster fra eksempelvis boligselskaber og kommuner ikke finder samlet noget andet sted.