Med udgivelsen af Grøn Norm 2.0 lægger Green Cities op til ambitiøse mål for, hvordan naturen skal have det i byerne i Danmark.

Ti metoder der kan give mere og bedre bynatur er omdrejningspunkterne i en spritny 52 siders publikation "Grøn Norm 2.0", som Green Cities står bag.

Publikationen er en videreudvikling af det oplæg til grøn norm for bynatur, som Green Cities udgav sidste sommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med denne udgivelse går vi et spadestik dybere, siger Henning Roed, formand Danske Planteskoler og projektejer, Green Cities.

Grøn norm 2.0 skal ses et oplæg til dialog om de forskellige værktøjer og metoder, der kan være med til at sikre en bedre balance mellem byggeri og bynatur.

Henning Roed

Green Cities

Formanden understreger, at 2.0 versionen - på samme vis som det første oplæg - ikke er en facitliste.

- Grøn norm 2.0 skal ses et oplæg til dialog om de forskellige værktøjer og metoder, der kan være med til at sikre en bedre balance mellem byggeri og bynatur. Den er samtidig tænkt som inspiration til kommunerne, når de skal formulere planer for byplanlægning, natur- og parkpolitik og lignende, siger han.

I den nye norm fokuseres der denne gang også på kvaliteten af bynatur. Oplægget beskriver en række forskellige værktøjer, hvormed man kan vurdere og måle kvaliteten - herunder også, hvordan man kan værdisætte det grønne i kroner og øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er planen, at Green Cities i løbet af 2020 vil invitere politikere, byplanlæggere og øvrige fagprofessionelle til dialog om de forslag til mere og bedre bynatur, der er skitseret i Grøn Norm 2.0.