Omef-fældehovederne har kun tre steder, hvor det kan bevæge sig.

I forvejen havde ABM Stål fældehoveder fra både Jak, BioJack og Farmi. Men i februar hentede de tre udgaver hjem fra italienske Omef, og to af udgaverne bliver fremvist på Roskilde Dyrskue, der starter 31. maj.

Forhandleren har taget modellerne BI200, BI300 og BI400 hjem. Tallet står for den maksimale diameter, aggregatet kan skære med. BI400, der er den største af udgaverne, er ikke med på Roskilde Dyrskue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kniven er på Omef-fældehovederne svejset på i stedet for at være boltet på. Og så er der kun tre steder på selve fældehovedet, der bevæger sig. Det gør, at der er meget lidt, der rent faktisk kan gå i stykker, siger Anders Bang Mikkelsen, der er direktør i ABM Stål.

For at gøre fældehovedet stærkere, er det lavet af det specielle S700MC-stål, der både gør aggregatet lettere, mens det også bliver mere kraftfuldt.

- I forhold til dens kapacitet, er det ikke en tung model, men det har trods alt stadig en størrelse, så man har styr på træet, når man fælder det, siger Anders Bang Mikkelsen

Skeptisk af natur

Det var Omef selv, der henvendte sig til Anders Bang Mikkelsen med deres produkter. De søgte en dansk forhandler, og selvom direktøren er skeptisk af natur, var der flere positive elementer, end der var negative. For eksempel har produktet to års garanti, hvilket for direktøren er noget atypisk for en skovmaskine.

- Jeg er selv uddannet smed og svejsetekniker, så jeg tager altid noget hjem, så jeg kan kigge på det, før jeg eventuelt køber det. Min største betænkelighed var, om jeg nu kom til at oversvømme mit eget marked af fældehoveder, siger Anders Bang Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BI200-modellen passer bedst til en gravemaskine på tre til otte ton, mens BI300-modellen passer til en maskine på fem til 12 ton.