Til efteråret begynder arbejdet med at anlægge en 500 meter lang promenade, som skal forbinde Allinge med havet og give borgere, turister og Folkemøde-gæster en bedre adgang til den spektakulære klippekyst.

Folkemødebyen Allinge skal have en 500 meter lang kystpromenade, som kommer til at strække sig fra byens center i syd til Folkemødepladsen i nord, og den kommer til at løbe langs klipperne og føre Allingeboerne og byens gæster tættere på havet. Samtidig vil den skabe en folkemødeinfrastruktur med et bedre flow og større oplevelser for de besøgende.

Projektet er en del af en helhedsplan, som er udarbejdet af Bornholms Regionskommune og Realdania.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kystpromenaden og de nye byrum langs kysten er begyndelsen på flere anlægsprojekter, der både videreudvikler Allinge som Danmarks Folkemødeby og forbedrer helårsbyen Allinge. Folkemødet har de seneste år været en drivkraft for vækst på Bornholm, og jeg vil glæde mig til at tage det første spadestik til Kystpromenaden i efteråret 2018, siger borgmester Winni Grosbøll, Bornholms Regionskommune.

Kystpromenaden og de nye byrum langs kysten er begyndelsen på flere anlægsprojekter, der både videreudvikler Allinge som Danmarks Folkemødeby og forbedrer helårsbyen Allinge.

Borgmester Winni Grosbøll

Bornholms Regionskommune

En uudnyttet ressource

Kystpromenaden udformes og tilpasses de forskellige områder, den anlægges i. Den vil løbe på kanten af de åbne pladser eller tilpasse sig i klippernes formationer og danne nicher til ophold og leg. Visionen er at forbinde klipperne og havet til byen, hvor der etableres terrasser og ramper, som skaber lige adgang til vandet for alle.

- Kystpromenaden understøtter livet og hverdagen i Allinge - både under Folkemødet og hele resten af året. Promenaden vil bogstavelig talt sno sig rundt mellem - og give adgang til den spektakulære natur langs med kysten. Og vi håber, at den bliver til glæde for både fastboende, sommerens mange turister og de omkring 60.000 Folkemødegæster, siger programchef Stine Lea Jacobi, Realdania.

Projektet er udformet i samarbejde med arkitektfirmaet SLA.