Lyt til artiklen:

Østjysk entreprenør klipper hæk med nye armklippere

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Med de to nye armklippere, som når 4,2 og 5,7 meter, kan entreprenørfirmaets folk nå langt over en hæk.

En grundejerforenings hæk i Skanderborg er nu klar til efteråret, efter entreprenørfirmaet Mørup ApS med base i samme by har givet beplantningen en overhaling.

Arbejdet blev udført fra to traktorer med hver sin armklipper monteret bag på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Armklipperne er fra Bomford Turner. Foto: Tina Moesgaard.

Den ene traktor er større end den anden, og det samme gælder armklipperne. Fælles for begge klippere er, udover at være fra samme producent, at de ikke har mange hundrede timer bag sig.

- Vi fik den første Bomford Turner armklipper her i år i juni måned. Nummer to kom 20 dage senere engang i juli, så vi var klar til sæsonen og har kørt 500 timer per enhed i år, fortæller indehaver af Mørup ApS, Michael Mørup, til Grøn Teknik.

Sparer timer og stillads

Entreprenørfirmaet udfører den maskinelle del af hækkeklipningen i grundejerforeningen for en lokal anlægsgartner. Bagefter klarer anlægsgartnerens håndfolk den sidste finish.

rich-media-3
Michael Mørup er indehaver af entreprenørfirmaet Mørup Aps. Foto: Tina Moesgaard.

- Vi tager siden først for ikke at lave kjoler på hækkene, så vi ikke har hækkeaffald nede i bunden, fortæller Michael Mørup.

- Derefter tager vi toppen, og så tager vi den lodrette side en gang til for lige at tage finishen. Og så igen toppen til allersidst, hvis der er nogle stritter og noget. Så blæser vi hækkeaffald ind til siden, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
De nye klippere er bedre for ergonomien. Foto: Tina Moesgaard.

Den ene nye armklipper når 4,2 meter, og den anden når 5,7 meter.

- Så vi kan nå langt over en hæk, fortæller indehaveren af entreprenørfirmaet og uddyber årsagen til investeringen:

- Det er for at spare mandetimerne og også for at nå i højden, så man er fri for at have stillads.

Flere opgaver

Foruden at klippe hæk anlægger det østjyske entreprenørfirma også græsplæner. Derudover har firmaet tre gravemaskiner til udlejning, og om vinteren står den på saltning og snerydning i Aarhus, Skanderborg og omegn.

Entreprenørfirmaet beskæftiger ti medarbejdere. I saltningssæsonen stiger mandskabet til det tredobbelte med indlejet arbejdskraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-7
Entreprenørfirmaet har eksisteret i fem år. Foto: Tina Moesgaard.

Udover de to nye armklippere består entreprenørfirmaets maskinpark af seks traktorer, tre gravemaskiner og udstyr til vedligeholdelse af have-/parkområder og af industriområder.