sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Transportbranchen har fået mere fokus på den grønne omstilling

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Bæredygtig og grøn transport er en udfordring, som både samfundet og transportbranchen har bakset med i lang tid. Det er dog især et problem i de større byer, hvor trængslen i trafikken vokser massivt. Faktisk vokser den gennemsnitlig med 16% om året

Til trods for, at man i flere storbyer i Europa er i fuld gang med den grønne omstilling, er det ikke nogen hemmelighed, at størstedelen af de biler, der kører på vejene, er benzin- og dieselbiler. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at de udleder en del drivhusgasser.

Derudover foregår mere end 90% af alle leveringer af pakker og paller i diesel-varebiler og -lastbiler. Det er naturligvis også noget, der resulterer i et stort CO2-forbrug.

Fokus på den grønne omstilling vokser

I løbet af de senere år er der i transportbranchen kommet mere fokus på den grønne omstilling. De fleste ved, at der skal ske noget på denne front, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at redde vores planet.

Heldigvis er der transportvirksomheder hele verden over, der er begyndt at fokusere mere på dette. Det gør de på flere måder, men blandt andet ved at indføre brugen af mere klimavenlige køretøjer. Dette er i mange tilfælde eldrevne køretøjer.

At transportbranchen er begyndt at have mere fokus på den grønne omstilling, er dog ikke nok i sig selv. Det kræver også, at kunderne følger med. Derfor har alle, der bruger transportbranchen også et ansvar for at hjælpe til.

Vælg en grøn transportaftale og spar CO2

Vil du også gerne gøre dit for at hjælpe med at nedbringe det samlede forbrug af CO2 i transportbranchen, er du nødt til at vælge en grøn transportaftale. Heldigvis er det noget, der udbydes af flere og flere aktører i denne branche, hvorfor det bestemt ikke er umuligt at finde.

Det er især i tilfælde af, at du driver en forretning, hvor du hyppigt får leveret eller sender varer. Er man villig til at indgå en grøn aftale med et eller flere selskaber, der hjælper med transporten, kan man være med til at gøre en stor forskel for branchens samlede CO2-aftryk.

Heldigvis er der flere og flere aktører i branchen, der tager den grønne omstilling til sig. Det er der flere grunde til, men det handler dog i høj grad om, at der er et stigende antal af deres kunder, der stiller krav om, at der skal være mere fokus på grøn og bæredygtig transport.