Den danske producent af byrumsinventar har fået sin første ordre i Finland.

Byrumsinventar er ikke afgrænset til bænke, cykelstativer og busskure i glas, træ og stål. Begreberne er til for at blive udfordret, og det har danske Playscapes Denmark gjort gennem flere år. Firmaet består af Charlotte Prang og Per Stokbro.

- I Playscapes skaber vi skulpturelle elementer og miljøer, som er unikke og multifunktionelle. Produkterne indbyder til interaktion, leg, ophold og refleksion på tværs af alder, køn og kultur. Anvendelsesmulighederne er uendelige, da funktionen af elementerne ikke er givet på forhånd, og det sætter fantasien i bevægelse, skriver Playscapes Denmark om sig selv på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis firmanavnet ikke vækker genkendelse, så gør produktnavnene Playwave eller Playsea det måske. Under alle omstændigheder er man ikke i tvivl, når man ser produkterne. De er kendetegnet ved deres multifunktionelle design, svungne former og for Playseas vedkommende også deres ofte meget iøjenfaldende farver.

Nyt eksportmarked

Produkterne har været solgt i Danmark og på eksportmarkeder som Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig og Schweiz. Netop Playseas, der kan udformes i glasfiber eller beton, har været på markedet siden 2008, og her kan Playscapes nu tilføje endnu et eksportmarked. I skrivende stund er der tre Playsea på vej til Finlands hovedstand Helsinki.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Nogle produkter sælger vi selv, og andre sælges gennem forhandlere. De tre Playsea til Helsinki er solgt gennem Out-sider i København, siger Per Stokbro.

Playsea kommer i to forskellige størrelse. De tre modeller til Helsinki er den store model, som måler 2,90 x 2,90 meter.