Optiske båndvægte fra østrigske H-Sensortechnik er nu klar i Danmark.

Meldgaard Handel A/S er ny dansk eneforhandler af optiske båndvægte fra det østrigske firma H-Sensortechnik.

En optisk båndvægt måler volumen på et hvilket som helst produkt, som er på et afgangsbånd eller transportbånd. Helt konkret består systemet af en sensor, der automatisk måler materialet, som man så kan downloade på en PDA eller en mobiltelefon, og derefter kan printe de målte vejninger ud, eller via et USB stik lægge det i firmaets computer til senere afregning. Der findes endda da en Bluetooth-version.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I printet eller på sin computer vil man kunne se alle målingerne med halve timers interval og dermed afregne overfor kunden, eller man kan bruge målingerne til at se dagens produktion og eventuelt registrere effektiviteten over en hel dag. Det kan være interessant at følge med i, hvornår den pågældende maskine er mest effektiv, og på den måde optimere sin produktion.

Man kan også bruge målingerne til almindelig kontrol af den pågældende maskine, idet systemet registrerer al aktivitet fra opstart om morgenen til frokostpausen, og så igen derfra indtil fyraften.

Til alle modeller

Da sensoren måler i kubikmeter, skal den optiske båndvægt kalibreres, og i den forbindelse kan man angive målingerne i ton, ud fra vægtfylden.

Den optiske båndvægt har ingen begrænsninger i forhold til at registrere kundeemner og produkter. De skal blot tilføjes systemet, og dermed vil et print kunne tilpasses en specifik kunde med et specifikt produkt. Dato og klokkeslæt vil automatisk fremgå af printet.

Meldgaard Handel A/S har allerede monteret flere optiske båndvægte, og om det er til måling af neddelt træ eller andet have/parkaffald, eller knust beton eller asfalt er det meget nøjagtige målinger, sensoren udfører, og en optisk båndvægt kan monteres på alle typer bånd, uanset om de er korte eller smalle.