Roskilde Dyrskue er ikke kun for landmænd. Blandt de 140 maskinudstillere er der et væld af maskiner til den grønne branche.

Roskilde Dyrskue er lige om hjørnet. Dyrskuet - som i øvrigt er landets største, finder sted 7.-9. juni, og selv om navnet lugter lidt af heste, grise og får, er der også stort fokus på maskinudstillere, som blandt andet slår sine folder inden for den grønne branche.

I alt er der over 400 udstillere på det store dyrskue, hvoraf maskinudstillingen tegner sig for de 140. Det taler for sig selv, men Hans Henning Sørensen, der er ansvarlig for netop maskinudstillingen, fortæller med glæde lidt mere om, hvad der er at komme efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først og fremmest er der mange udstillere - også med udstyr til den grønne branche. Der er jo rigtigt mange, der både har produkter til landbrug og have-park, så det er meget blandede stande, fortæller han og fortsætter:

- Der bliver meget at se på, og rigtigt mange firmaer at få en snak med.

Hans Henning Sørensen fremhæver, at der ikke er så mange forretninger med meget specifikke produktprogrammer.

- du ser ikke en stand, hvor der kun er kædesave fra Stihl. Typisk vil der også være græsklippere og alt muligt andet, forklarer han. det hænger også sammen med, at vi typisk er ude i sidste led af forhandlingen.

- Hvis man sammenligner os med de specialiserede fagudstillinger, så er det typisk producenter og importører, der står som udstillere. Her er det dem, man handler med som slutbruger, der står på standene, forklarer Hans Henning Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskue med bred appel

Det er i år 44. gang, der afholdes dyrskue i Roskilde. Udstillingen er naturligvis meget landbrugspræget, men den har med årene fået en meget bredere appel, og det ser man blandt andet inden for den grønne sektor.

- Det er kommet lidt hen ad vejen - det har fulgt udviklingen. Der er kommet mere by, færre og større landbrug og så er der kommet flere fritidslandbrug. Samtidigt er der også mange virksomheder, der har udendørsarealer, der skal plejes, og det har givet en større grøn sektor. Derfor er der mange maskinhandlere, der har fået maskiner til den grønne sektor, og de er så kommet med på dyrskuet, siger Hans Henning Sørensen og tilføjer:

- Vi har endda også maskinudstillere, der har fået en jagtafdeling, og på den måde tillægger de sig flere produktområder, i takt med efterspørgslen er opstået.

Mange gengangere

Som ansvarlig for maskinudstillingen har Hans Henning Sørensen også en finger i jorden i forhold til udstillernes syn på Roskilde Dyrskue.

- Generelt lader de til at være rigtigt godt tilfredse, og det afspejles i hvor mange gengangere, der kommer. Jeg kan ikke huske det præcise tal, men det er i hvert fald over 80 procent, der er gengangere, og det vidner om, at de er meget trofaste, slår han fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man som besøgende vil danne sig et overblik over, hvor de maskiner eller udstillere man er kommet for at kigge på er, opfordrer Hans Henning Sørensen til at komme forbi maskinudstillerkontoret.

- Vi har et kontor ved port 15, hvor man bare kan komme ind og spørge. Så slår vi det op i vores database.