Målene skal være skarpere for brancheorganisationen, der erkender, at det ikke er vejen frem at arbejde for seperate fagentrepriser.

Landskabsrådet har øget indsatsen for at skabe flere grønne udearealer. Det skriver brancheforeningen i en pressemeddelelse.

Der er blandt andet et skarpere mål, tilkøb af en kommunikationsrådgiver og en ny aftale om sekretariatsbistrand, hvilket skal give større synlighed og flere medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bestyrelsen har måttet erkende, at det ikke er vejen frem at arbejde for separate fagentrepriser, som hidtil har været vores mål. Den kamp kan vi ikke vinde. Vores fokus er nu skarpt rettet mod målet om, at der skal etableres flere grønne udearealer af høj kvalitet. Og en af de helt afgørende forudsætninger for, at det kan ske er, at der øremærkes ressourcer til grønne udearealer fra byggeriets start, siger Morten Weeke Borup, der er formand for Landskabsrådet.

Formanden mener, at de grønne områder ofte blive nedprioriteret. Derfor skal der være styr på de nødvendige midler til udearealerne, så det ikke bliver en overraskelse til sidst i byggefasen.

- Udearealerne indgår typisk som en lille del af et stort byggeri, og da de først skal anlægges, når byggeriet er færdigt, ser vi desværre ofte, at der kun er forsvindende lille beløb, der står tilbage hertil, siger Morten Weeke Borup.

Han fortsætter:

- Det er ærgerligt af flere grunde - dels af hensynet til de beboere, der skal bo eller færdes i området. Derudover bidrager grønne arealer til at styrke biodiversiteten, det grønne er også godt for klimaet og understøtter samtidig den sociale sammenhængskraft, fordi beboerne får nogle områder, hvor de kan mødes, lege og opholde sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lange bane

Blandt Landskabsrådets pejlemærker er også at sikre, at der afsættes ressourcer til drift og vedligeholdelse af de grønne udearealer. Det må gerne være på den lange bane. Derfor opfordres der til, at der bruges uddannet og kvalificeret arbejdskraft, når der skal projekteres og anlægges.

- Det er vigtigt, at man entrerer med landskabsarkitekter og anlægsgartnere, som har den nødvendige faglige uddannelsesmæssige baggrund. Det skal være folk, der ved, hvad de har med at gøre og som også har det æstetiske blik med sig i processen, siger Morten Weeke Borup.

Landskabsrådet er også blandt de fem grønne brancheorganisationer, som står bag den danske del af EU-projektet Green Cities for a Sustainable Europe. Her sidder Morten Weeke Borup i styregruppen sammen med næstformand Ole Kjærgaard.