En leveringstid på flere uger for en skovl var uacceptabel for det lille maskinservicefirma KSK, som i stedet selv igangsatte produktion.

HOLSTED Hos KSK Maskinservice kan man få lavet lidt af hvert. Det er tydeligt at se, når man tager en tur rundt hos firmaet i Holsted. Flere biler, en afmonteret kabine, en have-/parkmaskine og en masse andet står rundt omkring i firmaets hal og værksted.

I lagerhalen står flere paller med helt nye skovle. De er det synlige bevis på et nyt område, som KSK og ejer Kim Schack Knudsen kastede sig over i vinters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leveringstiden hos de store skovlproducenter er ifølge Kim Knudsen typisk mellem tre uger til en måned.

Det er jo ikke raketvidenskab at lave en skovl.

Ejer Kim Knudsen

KSK Maskinservice

- Det er jo ikke raketvidenskab at lave en skovl, siger Kim Knudsen uden at fortrække en mine.

En time eller to

Leveringstiden var for lang for Kim Knudsen, som ikke ville lade sine kunder vente så længe.

- Det er ikke, fordi mine kunder så går andre steder hen. Men når vi ikke kan have varerne på vores eget lager, skal vi se, om vi kan finde dem andre steder, siger Kim Knudsen, som derfor fandt det nemmere selv at lave skovle til kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KSK klipper og svejser selv skovlene på værkstedet i Holsted, mens de får lavet bukning og maling "ude i byen". Kim Knudsen har lidt svært ved at sætte tid på, hvor lang tid det tager at producere en skovl.

- Det kommer an på så meget. Hvis bukningen ikke sidder helt i skabet, skal jeg selv til at i gang. Men det tager cirka en time eller to, vil jeg skyde på, siger han.

Nye folk er dyre

Kim Knudsens firma startede i det små i 2012, mens han stadigvæk havde fuldtidsarbejde ved siden af.

- Jeg startede ud med min private bil og en lukket trailer, siger Kim Knudsen, som efter et par år rykkede ind på adressen i Holsted.

Siden er der sket en del. To mand er kommet på lønningslisten, og KSK søger i øjeblikket endnu en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke nemt at finde folk, siger Kim Knudsen, som ikke lægger skjul på, at der er høje krav fra kandidaterne, der søger.

Som mange andre steder er det svært at skaffe folk, og de, der søger hos KSK, ved, hvad de vil have.

- Lønningerne, de beder om, kan vi ikke være med på som et lille firma, siger Kim Knudsen.

Trods manglen på arbejdskraft har KSK for nylig kastet sig over endnu et nyt ben. Firmaet sælger forskellige maskiner, blandt andet minilæssere fra Giant, og i maj kom endnu et mærke ind i huset.

Vældige maskiner

De nye maskiner hos KSK er gravemaskiner og minigravere fra Eurocomach, som Ib E. Mortensen er dansk importør af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har en stor kunde, som har fem-seks gravemaskiner fra Eurocomach. Jeg syntes egentlig, at det var en vældig maskine, så jeg tog fat i Leo (Thomsen, ejer af Ib E. Mortensen) og spurgte, om det ikke var noget, vi skulle prøve at sælge. Han mente, det var en god idé, for vi ligger godt geografisk for dem, og vi har rodet meget med maskinerne, siger Kim Knudsen.

Da Maskinteknik er forbi værkstedet, er de også ved at "rode" i en helt ny minigraver på 2,5 ton.

- Den er ved at få monteret centralsmøringsanlæg, fortæller Kim Knudsen.

KSK står ikke kun for salget, men monterer også det ekstraudstyr, som kunderne vil have.

Siden KSK begyndte at sælge Eurocomach, er der sendt fire nye minigravere af sted. Hvor mange egenproducerede skovle, der er sendt ud, har Kim Knudsen ikke længere tal på.