Med prisen følger 25.000 kr. som vil gå til kurser i belægninger for kommunens medarbejdere.

Københavns Kommune modtog den 11. november officielt Brolæggerprisen 2015 som anerkendelse for en række arbejder, hvor kommunen i særlig grad har udvist idérigdom og respekt for brolæggerfagets tradition og arbejdsmetode.

Fornyelsen af den 18.000 kvadratmeter store plads ved Nørreport Station er et af de projekter, som dommerkomiteen har lagt til grund for uddelingen af årets Brolæggerpris. Desuden er Københavns Kommune blevet præmieret for projektet med fornyelse af Købmagergade og dens tilstødende pladser og ikke langt derfra den 9.000 kvadratmeter store Israels Plads, der nu er Københavns største. En gennemgribende renovering af Istedgade med nye cykelstier og fortove samt nyt bustracé i midten af vejen fra Haraldsgade til Øster Søgade har også del i hæderen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har været kloge i Københavns Kommune. De har benyttet sig af de sidste års krise med lave anlægspriser til at investere i anlægsarbejde og samtidigt holdt fast i både kvalitet, nytænkning og traditioner, når det drejer sig om brolægning, sagde oldermanden i Brolæggerlauget, Claus Johnsen, ved prisoverrækkelsen.

De har været kloge i Københavns Kommune. De har benyttet sig af de sidste års krise med lave anlægspriser til at investere i anlægsarbejde og samtidigt holdt fast i både kvalitet, nytænkning og traditioner, når det drejer sig om brolægning.

Claus Johnsen

oldermand i Brolæggerlauget

Penge til efteruddannelse

Teknik- og miljøborgmesteren, Morten Kabell, modtog prisen på vegne af Københavns Kommune, og han lagde ikke skjul på, at hovedstadskommunen er glad for at modtage prisen.

- Det er en ære og en anerkendelse at modtage Brolæggerprisen for arbejdet med vores byrum, hvor vi bestræber os på at skabe mere byliv og husker på, at det handler om kvalitet. Jeg er ikke mindst stolt af, at det nu er anden gang, at København modtager prisen, sagde Morten Kabell.

Selve prisen består af en messingplade samt en check på 25.000 kr., der blandt andet kan anvendes til videreuddannelse af medarbejdere. Morten Kabell annoncerede ved prisoverrækkelsen, at beløbet vil gå til de af kommunens medarbejdere, der ønsker kurser vedrørende kvalitetskrav og holdbare belægninger, som arrangeres i 2016 af Brolæggerlauget under Dansk Byggeri.