sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

En kamp for en grønnere hverdag

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Vi hører det tit, vi skal passe mere på klimaet. Langt de fleste af os føler også, at vi faktisk passer godt på klimaet, og de små tiltag, vi får implementeret i vores hverdag, gør bestemt også en forskel

Vi kan dog alle sammen gøre mere, end vi gør nu, og det behøver ikke være særligt omfattende ting, men ligesom vi allerede har implementeret små ting i vores hverdag, så kan vi sagtens få endnu flere klimabevidste valg ind i dagligdagen.

Det handler ikke om, at du skal skille dig af med din bil, og alt, der driver dit hus, skal være grøn energi. Hvis det er dén vej, du gerne vil gå, så skal du selvfølgelig bare gøre det, men som udgangspunkt behøver det slet ikke være så omfattende. Et rigtig godt skridt på vejen til at gøre sin hverdag lidt grønnere er at skænke bæredygtig transport en tanke hver dag. Kan du tage bussen i stedet, kan du skifte den gamle teknik ud med nyt, som er bedre for klimaet? Dette er spørgsmål, du med fordel kan stille dig selv.

Teknikken kan være vejen frem

Bestemt det tekniske aspekt af jagten på en grønnere hverdag er meget vigtigt, det er det, fordi det er meget nemt at lave ændringer her, og endda ændringer som du formodentlig slet ikke bemærker. Det kan som sagt være valget om at skifte de gamle benzinslugende maskiner ud med et grønnere alternativ, men det kan også være noget så simpelt som at tænke klimavenlige valg ind i valget af lys til huset.

Det er vigtigt, at vi husker på, at det ikke kun er de kæmpestore tiltag, der gælder, for hvis vi alle sammen bare gør lidt hver dag, så bliver det til rigtig meget i længden. Selvfølgelig skal man også gå all in, hvis det er det, man har lysten til, og ikke mindst energien til. Men hvis dette virker som en for stor mundfuld, kan man med fordel starte i det helt små og så finde ud af, hvad der virker for en selv. Det er nemlig meget individuelt, hvordan du får den grønne vej ind i din hverdag, hvad der virker for andre, behøver ikke virke for dig, og omvendt. Derfor så husk, at de små ting gælder, og det er mere end okay, at du gør det på din måde og ikke den måde, som alle andre gør det på.