Den nye YT3-serie er designet af japaner, der også har designet for Porsche, Ferrari og Maserati.

Med den nye Yanmar YT3-traktorserie har producenten skabt en prisvindende kombination af design, høj førerkomfort og minimalt effekttab fra motor til hjul. Det sker ved hjælp af en nyskabende i-HMT transmission.

Yanmar vandt i efteråret 2016 'Good Design Gold Award 2016' prisen for sin nye YT-3-serie af traktorer. Prisen blev uddelt af The Japan Institute of Design Promotion på grund af det innovative design og en høj funktionalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag det prisvindende design står japaneren Ken Kiyoyki Okuyama. Han har også designet biler for Porsche, Ferrari og Maserati.

Yanmar YT3-serien består af to modeller, YT 347 og YT 359 med henholdsvis 47 og 59 hestekræfter.

Motoren overholder fremtidige miljøkrav

Førerkabinen er både rummelig og komfortabel med panoramaudsigt, buede ruder, lavt lydniveau, ergonomisk placeret betjening og LCD-display.

YT3-serien er udstyret med højtydende common-rail firecylinderet dieselmotorer på henholdsvis 2,2 og 3,3 liter. Motorerne er 'Stage 5 Ready' og det nyeste inden for motorteknologi.

Begge YT3-modeller er udstyret med et dieselpartikelfilter, som reducer udslippet af forurenende partikler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Common-rail dieselmotorerne overholder de nye, europæiske miljøkrav (Stage 5), som træder i kraft i 2019. I fremtiden bliver det svært for mange motorproducenter at overholde Stage 5-kravene, men Yanmar er allerede nu klar til at overholde de strengere miljøkrav.

YT3-serien overholder desuden de nye sikkerhedskrav.

Minimerer effekttab

En ny i-HMT trinløs transmission sætter helt nye standarder inden for minimal effekttab af motorkraft fra motor til hjul. Yanmar har udviklet transmissionen, som formindsker effekt-tabet i trækkraften fra motor til hjul op til 30 procent.

i-HMT transmissionen er testet grundigt på det australske marked i en fem-årig periode.

100 års erfaring og fokus på miljøet

Yanmar er en verdensomspændende japansk koncern, som har produceret maskiner og motorer i mere end 100 år. Koncernen efterlever en seriøs virksomhedsmission om bæredygtighed og udvikling af produkter med omtanke for miljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det japanske hovedkontor i Osama er et unikt, 'grønt' byggeri, hvor Yanmar har benyttet egne avancerede miljøteknologier i bygningen for at reducere kuldioxid udledningen betydeligt. På sigt bliver bygningen helt CO2-neutral.

Første eksemplar er solgt på Fyn

Tidligere på året blev den første YT3-traktor i Danmark leveret til en kunde på Fyn. Interessen for Yanmar YT3-serien er stor, og importøren MI glæder sig til at vise maskinen frem og give en prøvetur på årets Have & Landskab-udstilling i Slagelse fra 30. august til 1. september.