sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvilke data kan et nummerpladetjek vise om en elbil?

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Når man slår en bils nummerplade op, kan man se en lang række data om den pågældende bil. Det er naturligvis også gældende, hvis det er en elbil.

Der er dog en række data, der udelukkende kan se, såfremt det er en elbil. Nogle af disse er beskrevet herunder.

Elektrisk rækkevidde

Slår du nummerpladen op på en elbil, vil du kunne se den elektriske rækkevidde. Overvejer du eksempelvis at købe en brugt elbil, kan du ud fra nummerpladen se, hvor langt den kan køre.

Er det f.eks. en Tesla Model 3 Long Range, du slår op, vil du blive informeret om, at den har en elektrisk rækkevidde på 560 km.

Motorydelse (elektrisk motorydelse)

Det er også muligt at finde data om elbilens motorydelse. Her kan du både få tallet præsenteret i form af HK og kW.

Vil du gerne sammenligne en elbils motorydelse med en diesel- eller benzinbil, er det en fordel, at du også kan få præsenteret tallet i form af HK. Det gør nemlig sammenligningen en del lettere.

Kørsel i miljøzoner

Du vil også kunne få information om, hvorvidt den pågældende elbil lever op til reglerne om kørsel i miljøzoner. Dette skulle samtlige elbiler på det danske marked meget gerne gøre.

Ikke desto mindre er det også noget, du kan få viden om, hvis du slår nummerpladen fra en elbil op.

Grøn ejerafgift

En af de sjove ting ved at eje en elbil er, at du skal betale en meget lille grøn ejerafgift. Overvejer du selv at investere i en elbil, er det selvfølgelig muligt at se, hvad du skal betale i grøn ejerafgift ud fra nummerpladen.

Bruges Tesla Model 3 Long Range igen som et eksempel, lyder betalingen halvårligt på 340 kroner.

Tophastighed

Elbilerne er kendt for at accelerere fra 0-100 km/t på ganske kort tid. Dog er det ikke alle elbiler, der også kan opnå en høj tophastighed.

Er du nysgerrige efter at vide, hvad en given elbil kan nå på toppen, så tjek nummerplade. På denne måde får du nemlig klar besked om, hvad dens tophastighed er.

Pant

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det også muligt at bruge et nummerpladetjek til at sikre, at der ikke er pant i bilen. Det kan man nemlig godt komme ud for ved brugt køb.

Er der pant i den bil, du overvejer at købe, er det naturligvis afgørende, at den bliver betalt, inden du overtager bilen.