LK Gruppen er glade for deres GreenTec Hæksnitter, som har sparet dem meget tid og givet en nemmere arbejdsgang ved hækklipning.

LK Gruppen i Aarhus købte i foråret 2013 en GreenTec HC 150 hæksnitter, som de i dag ikke ville være foruden. Den har forbedret både deres arbejdsmiljø og sparet dem megen tid ved opgaver.

- Kunderne er rigtig glade for, at vi så nemt kan klippe hækken, og hæksnitteren har også været medvirkende til, at vi har fået nogle ekstra opgaver, fortæller Simon Mønster Nautrup, som er driftschef i Jyllands-afdelingen ved LK Gruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere fordele

Hæksnitteren fra GreenTec findes i to modeller med arbejdsbredder på 1,3 og 1,5 meter. Klippehovedet monteres på en rabat-klipperarm og klipper grene helt op til 4 cm i tykkelse i et rent snit, og samtidig findeles alt det afklippede materiale til flis.

- En af de store fordele med hæksnitterne er alle de timer, vi sparer. Før skulle vi først klippe hækken og derefter samle grenene op. Nu kan vi gøre det hele i en arbejdsgang, for ikke at snakke om al den tid, vi sparer på at køre grenaffald væk, fortæller Simon Mønster Nautrup og tilføjer:

- En anden ting er, at man undgår alle de grene, der falder ned over traktoren.

Et bedre arbejdsmiljø

En af de ting, LK Gruppen ligger stor vægt på, er arbejdsmiljøet, og Simon Mønster Nautrup er helt sikker på, at hæksnitteren hjælper med til et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

- De slipper for mange dumme stillinger. For eksempel når der skal klippes hæk på en skråning, plejer de at skulle kravle op og stå mellem hækkene og klippe det de kunne nå derfra og derefter videre til næste hul.