E-magasin

Nyhedsbreve

Forhandler login

PARTNERS login

FSI Stump Cutters sponsorer 10.350 træer til ny skov i lokalområdet

27. jun. | Indrykket af FSI Stump Cutters

Fredag d. 5 Juli bliver der plantet ny skov i Uldum, og træerne er sponsoreret af FSI. Kom og plant med!

Del artiklen:

FSI Stump Cutters, planter i samarbejde med organisationen Plant et Træ, Hedensted Kommune og lokale børn og voksne 10.350 træer på et grønt areal udlagt til fredskov ved Uldum.  

”Nogle kan måske tænke, at en virksomhed, der producerer maskiner til at bortfræse træstubbe, har et ønske om at fjerne flest mulige træer. Tværtimod, hos FSI ønsker vi ikke at fælde træer, vi ser, at vores maskiner skaber plads og giver nye muligheder ved at fjerne roden efter træet er blevet fældet.” Udtaler direktør Kim Schmidt. 

Et træ for hver solgt maskine 

I 2022, i forbindelse med FSI’s 20-års jubilæum, indgår FSI og Plant et Træ en aftale om at plante 12.00 træer i løbet af 5 år, svarende til et træ for hver solgt maskine i virksomhedens historie. 

De første år blev træerne sat i ”banken” hos Plant et Træ, mens et egnet areal blev identificeret og udpeget. Den politiske proces med at godkende et sådant område tager tid, særligt når området skal udlægges til fredskov, skal de politiske interesser plejes, og man skal tænke langsigtet.

Selvom det ikke nødvendigvis tager lang tid at opføre selve skoven, så står de fleste træarter 500 år, og enkelte helt op til 800 år”, fortæller Jens Døssing fra Plant et Træ og fortsætter ”Du kan ikke forhaste det gode samarbejde. Derfor har vi også i vores samarbejde accepteret, at ting tager tid. Vi rejser ikke en skov hen over natten. Det kan tage mange år, og det er der flere grunde til. Så man må væbne sig med tålmodighed, men til gengæld får børn og alle andre glæde af skoven i generationer fremover”. 

Ny skov for alle lokalt

Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Hedensted Kommune, foreningen Plant et Træ, som står for administration og koordinering, og den lokale virksomhed FSI Stump Cutters fra Ølholm ved Tørring, som sponsorerer skovrejsningen.

Et grønt areal mellem Skanderborgvej og hovedvej 30 i Uldum er hvor de mange træer skal plantes. Der er fokuseret på at der bliver plantet hjemmehørende træer og buske, som er tilpasset jordforholdene på arealet for at skabe en stabil og fremtidssikret skov med mange insekter, fugle og dyr. I skoven vil der blive lavet stier og naturlige opholdssteder, så du nemt kan komme ud og opleve skoven tæt

FSI’s Direktør Kim Schmidt udtaler: "Samarbejdet med Plant et Træ giver os mulighed for at genstarte naturen og skabe gode, nære oplevelser. En gåtur i den nye skov kan forhåbentlig inspirere folk til at bringe naturen tættere på i deres egne haver og dermed øge biodiversiteten."


Kom og plant med os! Sæt X i kalenderen 

Fredag d. 5. Juli håndplanter vi en del af træerne  i samarbejde med Plant et Træ, Hedensted Kommune og Uldum Fællesråd.  

Kl. 15:00 - Velkomst og taler

Kl. 15.30 - Håndplantning og fælles hygge

Vi mødes på Østervænget 2, 7171 Uldum - kom og vær med! 


Vil du vide mere? Kontakt Kim Schmidt, tlf.: 92 44 44 48, ks@fsi.dk eller Julie Laursen jul@fsi.dk  tlf:  54 58 34 40. 


Om FSI Stump Cutters 

FSI Stump Cutters er en familieejet maskinproducent beliggende i Ølholm, der producerer og sælger stub- og rodfræsere til kunder over hele verden. Vi har cirka 25 medarbejdere i produktion, salg og udvikling.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame