Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Den CO2 venlige maskinpark

8. dec. 2021 | Indrykket af Reesink Turfcare DK A/S

Hybrid- og eldrevne maskiner er vejen frem

Del artiklen:

I 2016 brændte hele Køge Golf Klubs maskinhal og dermed hele klubbens maskinflåde. Maskinflåden inkluderede maskiner fra flere forskellige producenter som nu skulle fornys. I samme ombæring satte klubben et øget fokus på at reducere greenkeepergårdens driftsomkostninger, øge deres arbejdsmiljø, skåne miljøet og reducerer støjgener. For at opnå de nye målsætninger så chefgreenkeeper, Martin Thorsen, mod hybrid- og eldrevne maskiner da han skulle udarbejde sin maskininvesteringsplan. 

”Den brændte maskinflåde inkluderede b.la. Toro Reelmaster 5610 og 5410 samt to andre fairwayklippere, som var relativt dyre i vedligehold og brændstofforbrug, så det skulle forbedres. Samtidig stod jeg uden nogen maskiner, så jeg fik nogle forskellige på prøve” forklarer Martin og forsætter ”Reesink Turfcare var super-serviceminded og kom med en demo af deres Toro Reelmaster 5010-H med det samme. Allerede i prøveperioden kunne jeg se at 5010-H’eren nærmest ingen brændstof brugte, i forhold til dem der brændte, og så var der ingen tvivl om hvilken maskine vi skulle have.” 

Således blev hurtig service fra leverandøren og, et minimalt brændstofforbrug en del af det afgørende for investeringen i Toro Reelmaster 5010-H. 

”5010-H’eren bruger forbløffende lidt brændstof. På de 5 år jeg har haft den, har jeg oplevet en brændstofbesparelse på 25-30%, kontra de 5 år jeg har haft noget andet maskineri” uddyber Martin.

Foruden brændstofbesparelser, reducerer el- og hybridmaskiner også risikoen for lækage og hydraulikskader på græsset, hvilket også havde stor betydning for valget om at gå mod en grønnere maskinpark. 

Herudover, er det også vigtigt for Martin og hans team at maskineriet er nemt at vedligeholde;

”Jeg synes det er supernemt og hurtigt at justere og skille et Toro klippeled ad. Det tager mig ca. 45 minutter at skille 5010-H’erens klippeled ad og yderligere 45 minutter at skifte lejerne. Så på 1,5 time er det arbejde udført, fordi det er så nemt at håndtere” udtaler Martin. 

Disse elementer er selvsagt vigtige for greenkeepernes arbejde, men vigtigst af alt, og det de bliver bedømt på, er kvaliteten af klippet. For klubbens medlemmer er det afgørende at, de har de bedste spilleforhold og her var Martin heller ikke i tvivl om resultatet mellem de afprøvede maskiner;

”Rent klippeteknisk var Toro’s maskiner også de andre overlegen. Toro’s maskiner leverede et supersublimt cut. Hvilket de stadig gør, fordi vi sørger at vedligeholde og slibe klippeledende korrekt, og selvfølgelig sikrer os korrekt justering og indstilling af klippehøjde og angrebsvinkel.”

Martin understreger dog også, at det kræver nogle dygtige mekanikere for at holde det sublime cut Toro’s maskiner leverer. 

”Som alt andet kræver maskinerne vedligeholdelse for at forblive så gode som de er når man modtager dem. Det giver sig selv. For mig er der ingen tvivl om, at det kræver dygtige mekanikere og originale reservedele – udelukkende. Og her er Reesink jo en fantastisk samarbejdspartner; reservedelene leveres fra dag til dag og deres serviceteknikere er en super support for mine mekanikere, hvis de får behov for det.” afslutter Martin. OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame