Udover at stå for det nordiske mesterskab i Timbersports, har Stihl også to helt nye maskiner med til de professionelle.

Stihl er ikke kun med for timbersportens skyld i år. På deres stand vil der også være mulighed for at se deres to nye produkter - skæremaskinen TS 440 og en 70 kubik motorsav - MS 462'eren.

Skæremaskinen er den største nyhed. Maskinen er endnu ikke blevet fremvist, og i modsætningen til mange andre skæremaskiner, kan man åbne skjoldet i toppen og skære lodret ned på klingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræver ifølge Stihl, at man får den rette vejledning. Dog er der to store sikkerhedsnyheder på maskinen, som maskinerne hidtil ikke har haft. Det ene er en quick stop bremse, der sørger for, at klingen stopper med det samme.

Det er andet er, at bremsen er hydrostatisk og bremser med det samme, hvis den begynder at krænge sig for meget.

Stihl har også en ny motorsav med til dem, der arbejder professionelt med skovbrug. MS 462 er en 70 cc motorsav, der vejer seks kilo. Saven kom på markedet i maj 2018. Saven er beregnet til fældning af svære og middelsvære træer, og er udstyret med varme i håndtaget, elektronisk choker og M-Tronic, der ifølge Stihl sikrer en optimal motorgang.

Derudover er saven også smallere designet end hidtil, hvilket skal gøre den lettere at arbejde med.

Hvis man har en indre Kong Arthur i sig, kan man prøve kræfter med at hive en slukket Stihl-sav ud af en stub. Lykkes det, får man godt nok ikke hele kongeriget, men saven er lige til at tage med hjem.