Hedeselskabet har fået en økonomisk lussing. Det har især været deres forretninger indenfor byggeriet, der har skabt underskud.

Hedeselskabets årsrapport viser et underskud på 2 millioner kroner efter skat i 2017. Selv om Hedeselskabet ikke selv finder det resultat tilfredsstillende, lyder det, at selskabet aldrig har stået stærkere.

- Resultatet i 2017 viser desværre en indtjening i den fortsættende forretning som ikke er tilfredsstillende. Der er lagt en strategi for de udfordrede områder, og vi forventer en stabilisering af vores aktiviteter i løbet af den kommende tid, når strategierne og implementering af disse giver effekt, siger Lars Johansson, der er koncernchef i Hedeselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Underskudet skyldes især deres datterselskab, Orbicon, der fungerer som rådgivere indenfor byggeriet. I 2017 fik Orbicon et underskud på 65,4 millioner kroner og et fald i omsætning på 6,8 procent.

Risikofyldte projekter, priskonkurrence og øget kompleksitet er årsagen til faldet, skriver Hedeselskabet i deres årsrapport, hvor de også skriver, at resultatet er under forventningerne.

Positive udsigter

Selv om Hedeselskabet kommer ud af 2017 med et underskud på to millioner kroner, så er deres egen forventninger til fremtiden store. Underskudet skal ses i lyset af en omsætning på næsten 2,2 milliarder kroner i 2017, og derudover

- 2017 har været et aktivt år for Hedeselskabet, hvor der både er skabt nye kunderelationer og arbejdspladser. 2017 har ligeledes budt på en række udfordringer som naturligt afspejler sig i vores årsresultat samt en række organisatoriske ændringer. Vores forening er fortsat i det positive spor med medlemsfremgang, siger Frants Bernstorff-Gyldensteen, bestyrelsesformand i Hedeselskabet i en pressemeddelelse.

Hedeselskabet er en 150 år gammel enhed. I dag er Hedeselskabet en forening med status som erhvervsdrivende fond med aktiviteter fordelt på forretning, forening og formidling samt innovation og uddelinger.