Elmia Wood tabte lidt af pusten i forhold til for fire år siden, men messen er fortsat imponerende stor.

Elmia Wood er ikke særligt svær at finde. Hvis man kører på motorvejen mellem Helsingborg og Jönköping, skal man bare følge efter de andre biler, for de skal højst sandsynligt den samme vej. Og så er det i øvrigt også skiltet godt. Efter man har forladt motorvejen må man bare affinde sig med køkørsel, mens man langsomt kører længere og længere ud i den svenske skov.

Det første tegn på, at det enorme messeområde ligger lige om hjørnet, er de gul-klædte parkeringsfolk. Det næste tegn kan man lugte sig frem til. Den umiskendelige duft af nåletræ, der netop har været en tur gennem flishuggeren, hænger tungt i luften. Og så er der menneskemængderne, der alle strømmer hen mod hovedindgangen. Det er ikke for ingenting, at Elmia Wood bærer betegnelsen som verdens største skovmesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre gæster

For at forstå hvor stort det egentlig er, kan man meget passende kigge lidt på tallene. 555 udstillere fra 28 lande, hvoraf 200 i øvrigt var helt nye udstillere. 85.000 kvadratmeter standpladser og dertil kommer 131.000 kvadratmeter demoarealer, som er med til at gøre oplevelsen endnu bedre. Derudover er der ikke mindre end syv kilometer stisystemer, hvor størstedelen snor sig rundt mellem høje fyrtræer, så der er for alvor tale om en messe i skoven.

Desværre svigtede det lidt på besøgssiden i år. Således var der "kun" 41.834 besøgende, hvilket er et pænt stykke under udgaven for fire år siden, hvor imponerende 54.215 gæstede Elmia Wood. Med til historien hører, at messen i perioder blev ramt af ganske meget regn, hvilket nok har påvirket lysten hos nogle.

Internationalt publikum

Regnen gik i øvrigt især ud over stierne og parkeringspladserne, men det blev samtidigt en anledning til at få beviset for, at der på en sådan messe er tale om et publikum, der er vant til at tjekke vejrudsigten som det første om morgenen. For de flestes vedkomne havde det resulteret i gummi- eller læderstøvler - om end der også var nogle, der kom hjem med våde sokker.

At der er tale om verdens største skovmesse kom i øvrigt også til udtryk ved, at folk var kommet langvejs fra. Der var alt lige fra amerikanere og canadiere til kinesere og australiere. Og så var der selvfølgelig også danskere - både besøgende og udstillere. På udstillerlisten kunne man således finde adskillige navne, der vækker genklang i den danske skovbranche, og der var ikke lagt mellem danske stemmer blandt publikum.

Nu går der fire år, inden Elmia Wood igen åbner portene i skovene syd for Jönköping. Hvis det er for lang tid, afholdes der om to år SkogsElmia på samme areal. Her er der tale om en lidt mindre skovmesse - primært med svensk fokus - som dog alligevel tiltrækker publikum fra flere lande.