Jonco er navnet på et nyt flishuggermærke, som nu er tilgængeligt på det danske marked.

Har man brug for af forvandle afklippede grene til flis eller kompost, så er det måske værd at læse videre i denne artikel. Det danske handelsfirma Flex Trading er faldet for de kinesiske flishuggere Jonco, som de nu tilbyder på det danske marked.

Flishuggerne henvender sig til alle professionelle i den grønne branche som forarbejder afklippede grene fra træer og buske til flis eller kompost on site.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye Jonco CP flishuggere snitter med knivvalse og modskær på tværs af grenen. Resultatet er en fin flis, som med fordel kan udlægges i bede for at begrænse ukrudt. De har roterende valser, to vendbare knive, blæser og Briggs & Stratton I/C motorer på 5,5 eller 13,5 HK. Model CP 20 klarer grene med en diameter op til 50 mm, mens den kraftigere CP 40 forarbejde grene på helt op til 85 mm.

Maskinerne fra Jonco skal supplere Flex Tradings eksisterende Eliet kompostmaskiner, der forarbejder træet på en anden måde. Eliets maskiner skærer med knive på langs af grenene, så de findeles til en flistype med større overflader og som dermed komposterer hurtigt.