Elmia Wood afholdes blot nogle få timers kørsel oppe i Sverige og er bestemt et besøg værd. Dette års udgave er i øvrigt den hidtil største opgjort i kvadratmeter.

Verdens største internationale skovmesse. Det er aldrig helt skidt, når nogen kan bryste sig med at have verdens største af et eller andet - og det er lige netop det, svenske Elmia Wood kan.

Det er naturligvis ikke en målestok, vi kan være med på her i Danmark, men når det nu skal være - og hvis man lige ser bort fra den evige konkurrence mellem nabolande - er det faktisk helt ok, at messen ligger i Sverige. Der er nemlig kun i omegnen af tre timers køretid fra København og op til skovene omkring Bratteborg (lidt syd for Jönköping), hvor messen afholdes, hvilket gør messen til et realistisk rejsemål for danske skovfolk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elmia Wood afholdes hvert fjerde år, og den er i stand til at tiltrække besøgende fra hele verden. Messen finder i år sted fra 5. til 8. juni, og arrangørerne lover, der bliver rigeligt at se på. Producenterne vil vise det nyeste inden for skovmaskiner, motorsave - og hvad der ellers findes af maskinelle hjælpemidler til skovbranchen. Derudover finder man også rådgivere og eksperter, der vil være klar til at vejlede om optimalt skovbrug - og mon ikke der kan hentes et par ideer med hjem til Danmark.

Dansk deltagelse

Arrangørerne har meldt ud, at Elmia Wood i år bliver større, end den nogensinde har været, når den opgøres i antallet af kvadratmeter med udstillere. De forventer, at der dukker i omegnen af 50.000 besøgende op fordelt på cirka 50 lande - heriblandt fjerne lande som Brasilien, Canada og Rusland - og de vil blive mødt af omkring 500 udstillere. Selve udstillingsarealet breder sig over 80.000 kvadratmeter, og det taler for sig selv. Dertil kommer i øvrigt demonstrationsbaner, hvor udstillerne kan vise maskinerne frem.

Lader man blikket løbe ned over udstillerlisten, er der ind til flere navne, der vækker genklang. Der er nemlig også danske virksomheder, som har valgt at satse på den store, svenske messe. Der skulle således også være rig mulighed for også at få en snak på dansk - uden der skal flettes en svensk glose ind i ny og næ.

Man kan også meget passende være med til at bakke op omkring de danske farver, når der 6. juni afholdes de indledende runder af VM i udkørsel af træ. Her skal danmarksmesteren Kenneth Vinderslev Nielsen forsøge at kvalificere sig til finalen, og det er et projekt, der er værd at bakke op om.

Plads til den gode ide

Et af de emner, der vil gå igen på udstillernes stande, er udnyttelsen af biomasse fra skove til energiproduktion, som fylder mere og mere i skovbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover vurderer arrangørerne, at den tunge økonomiske verdenssituation har skabt større bevågenhed omkring innovative løsninger. Netop derfor vil de gode opfindelser få særlig stor opmærksomhed på dette års udgave af Elmia Wood, hvor de folk fra branchen, der har fået en lys ide, kommer i fokus - og et bedre udstillingsvindue skal man lede længe efter.

- Det betyder utroligt meget, især for den enkelte opfinder. Der er mange, som ser deres produkter, og gode ideer får god omtale. Selv en lille aktør kan få stor opmærksomhed på Elmia Wood, fortæller Torbjörn Johnsen, der er produktchef for Elmia Wood.