Omsætningen er vokset, men indtjeningen er lidt lavere end året før.

Hedeselskabet omsatte for knap 2,1 milliarder kroner i 2012. Det er en markant stigning i forhold til 2011, hvor virksomhedens omsætning lå på godt 1,7 milliarder kroner.

Hedeselskabets resultat før skat er dog lidt lavere i 2012, end det var i 2011: 32,1 millioner kroner mod 34 millioner kroner. Resultatet af primær drift er 43,3 millioner, mens årets resultat er 20,1 millioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsen betragter resultatet som tilfredsstillende, oplyser Hedeselskabet i en pressemeddelelse.

- Med de store investeringer, der er foretaget i det forgangne år, står Hedeselskabet stærkere end nogensinde. Vi har opnået en stærk strategisk position på vores primære markeder, hvorfra vi kan bygge videre på den vækst, som er præsteret gennem de seneste år, lyder det fra bestyrelsesformand Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Læs også: Direktøren takker af

Om Hedeselskabet

Hedeselskabet er en forening med status som erhvervsdrivende fond og står i spidsen for datterselskaberne HedeDanmark, Orbicon, Hedeselskabet Sp. z o.o. og de associerede selskaber Xergi og Rindibel.

HedeDanmark a/s er en international service og handelsvirksomhed inden for det grønne område. Selskabet opnåede i 2012 et resultat før skat på 30,8 millioner kroner, der således stort set svarer til Hedeselskabets samlede resultat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: HedeDanmark har købt sig til vækst

Orbicon A/S er en rådgivende ingeniørvirksomhed, Hedeselskabet Sp. z o.o. ejer og driver tre vedvarende energianlæg i Polen baseret på afgasning af lossepladser, mens Xergi A/S er leverandør af teknologi, design, installation samt drift og vedligeholdelse af nøglefærdige biogasanlæg.

Hedeselskabet ejer desuden direkte eller er medejer af tilsammen 24.725 ha skov og naturejendomme i Danmark og i udlandet.